Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  12:16 πμ
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 23:27

«Ανοίγει τις πύλες του» ο Δημοτικός Λαχανόκηπος για την ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει τις πύλες του ο Δημοτικός Λαχανόκηπος

για την ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι δηλώσεις συμμετοχής των ωφελούμενων μέσα σε τρεις μέρες. Συνεχίζονται ως και τις 15 του μηνός οι αιτήσεις. Τι επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελιάδης

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος απόκτησης αγροτεμαχίου κατά την ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου που βρίσκεται στην περιοχή του Γιαννουζίου. Πέρυσι, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και η λειτουργία του προσέφερε σε 100 οικογένειες μια σημαντική πηγή κάλυψης των αναγκών για την σίτιση τους, αλλά και μια δημιουργική διέξοδο από την δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα.

Η αρμόδια Αντιδημαρχία, υλοποίησε 300 συνεδρίες με κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις προς ενημέρωση άλλων ενδιαφερόμενων και των καλλιεργητών του Δημοτικού Λαχανόκηπου. «Από την Τρίτη που ξεκίνησε η περίοδος των αιτήσεων για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο οι 71 αιτήσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί και συνεχώς προσέρχονται και άλλοι συμπολίτες μας για να υποβάλουν αίτηση» επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει ως και τις 15/4. Τα κριτήρια αξιολόγησης των ενδιαφερόμενων είναι οικονομικά. Ο Δήμος παρέχει στους ωφελούμενους δωρεάν νερό και τα φυτά που επιθυμούν να καλλιεργήσουν οι καλλιεργητές. Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να βάλουν την καλλιεργητική τους διάθεση και φροντίδα». Όπως επισήμανε ο κ. Μελιάδης κατά την περίοδο αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις επισκέψεις σχολείων. «Όσα σχολεία θα έρθουν στον λαχανόκηπο θα μπορούν να καλλιεργήσουν κηπευτικά. Σκοπός μας είναι να μάθουμε στις νέες γενιές τον τρόπο για να έχουν αυτάρκεια» τόνισε ο κ. Μελιάδης.

Ο κάθε ωφελούμενος, εκτός του κηποτεμαχίου από 50 έως 70 τ.μ που του παραχωρείται, των φυτωρίων , του νερού άρδευσης και των εργαλείων που χρειάζονται για τις καλλιέργειες, του παραχωρείται γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, έτσι ώστε ο κάθε καλλιεργητής να καλλιεργεί με την μέγιστη απόδοση τα οπωροκηπευτικά του.

Οι ωφελούμενοι είναι δημότες και κάτοικοι του Αγρινίου και κυρίως άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία και άνεργοι – μέλη οικογενειών πολυτέκνων, όπως επίσης και σχολεία που θα ενταχθούν στο πλαίσιο εκμάθησης τρόπων που οι νέες γενιές θα πετύχουν μεγαλύτερη αυτάρκεια.

Η μόνη υποχρέωση των ωφελούμενων – καλλιεργητών είναι να ακολουθούν αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους και να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου (26413 – 63452 – 454 – 456) ‘η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  &  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κων/νος Χονδρός

 

Διαβάστηκε 2035 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 12:51
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News