Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:11 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 18:05

Ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου είχαμε την χαρά να απολαύσουμε στο Δη.Πε.Θε Αγρινίου μια μοναδική συναυλία του κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη με παρουσία και της ερμηνεύτριας Μαρίας Φιρλίγκου. Το Aitoloakarnaniabest.gr ήταν εκεί και εξασφάλισε μια συνέντευξη με τον ίδιο για τους αναγνώστες μας.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗ 1

Καλώς ήρθατε στην Αιτωλοακαρνανία και στην πόλη μας!

Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στο Αγρίνιο μετά από αρκετά χρόνια.

Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο;

Στον χώρο αυτό επαγγελματικά είμαι περίπου 30 χρόνια.

Με ποιους καλλιτέχνες έχετε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια;

Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς. Ενδεικτικά θα αναφέρω το Μίκη Θεοδωράκη φυσικά που κάναμε και το άλμπουμ. Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που κάναμε ταξίδια σε όλο τον κόσμο μαζί και παίξαμε για πολλά χρόνια. Ήταν αδελφικός μου φίλος ο Λαυρέντης και είναι για μένα η μεγαλύτερη απώλεια μέχρι τώρα στη ζωή μου. Ήμασταν τόσο αδελφικοί φίλοι. Σπουδαίος καλλιτέχνης. Με την Ελένη Βιτάλη κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε μια πολύ ωραία συνεργασία, η οποία ακόμα υφίσταται. Με τον Χρήστο Θηβαίο που παίζουμε τον τελευταίο χρόνο και είναι εξαιρετικά τα live που κάνουμε. Με τον Σταμάτη Κραουνάκη έχουμε κάνει ντουέτο, με τον Γιώργο Νταλάρα και με πολλούς άλλους. Και βέβαια με τον Νότη Μαυρουδή που κάναμε 15 ολόκληρα χρόνια αλλά και πάρα πολλές συναυλίες. Και ήταν και καθηγητής μου στην κιθάρα και του χρωστάω πολλά.

Από το κοινό σας είδα και σήμερα ότι υπήρχαν πολλοί νέοι. Τελικά έρχονται νέοι και ακούνε τους παλιούς. Αυτό τι σημαίνει;

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ ελπιδοφόρο και για μένα αλλά και για όλους τους καλλιτέχνες, που υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έρχονται στο ποιοτικό τραγούδι. Είναι πολύ παρήγορο αυτό, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία θα παραμείνει η καλή μουσική διαχρονικά και θεωρώ ότι δεν θα σβήσει.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗ 1

Γιατί έχετε επιλέξει την κιθάρα στη ζωή σας; Σας αρέσει; Είστε αυτοδίδακτος ή έχετε κάνει σπουδές;

Ήμουν ένα τυχερό παιδί γιατί κανείς στο σόι μου δεν ήταν μουσικός. Εμένα μου άρεσε η κιθάρα και έχω πάρει βέβαια δίπλωμα κλασικής κιθάρας. Στην κλασική κιθάρα δεν μπορείς να είσαι αυτοδίδακτος. Είναι ένα όργανο υπερβολικά δύσκολο που χωρίς καθοδήγηση δε μπορείς να μάθεις. Μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω. Όμως αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Αλλά πρέπει να περάσεις από τον κόσμο της κλασικής μουσικής και μετά να μπορείς να αυτοσχεδιάσεις, να παίξεις ροκ, τζαζ, οτιδήποτε. Αλλά αυτή είναι η βάση η κλασική, οι κλασικές σπουδές και αυτό έχω να συμβουλέψω κι όλα τα νέα παιδιά που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο ότι πρέπει να περάσουν πρώτα από τις κλασικές σπουδές για να παίξουν οποιοδήποτε είδος.

Πώς ήταν η προσέλευση του κόσμου σήμερα εδώ στην πόλη μας, στο θέατρο;

Αρκετά καλή θα έλεγα. Μια χαρά, είμαι ευχαριστημένος μιας και είδα ένα πολύ καλό κόσμο και αρκετό κόσμο. Όπως ίσως και εσείς γνωρίζετε το Αγρίνιο δεν θεωρείται από τις πιο εύκολες πόλεις για να έρχονται καλλιτέχνες έντεχνης μουσικής. Είναι λίγο δύσκολη πόλη, αλλά όμως υπάρχει ένας πυρήνας κόσμου ο οποίος μας ακολουθεί και μας υποστηρίζει.

Οπότε να περιμένουμε να μας ξανάρθετε;

Φυσικά θα ξανάρθω. Μου αρέσει εδώ και ο χώρος και οι άνθρωποι του ΔηΠεΘε και φυσικά θα ξανάρθω βέβαια και ενδεχομένως και πολύ σύντομα.

συναυλια παν.μαργαρη αγρινιο 27 1 2024 3

Ένα μήνυμα για το αναγνωστικό κοινό του site μας.

Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα! Όλα τα καλά εύχομαι και πολύ πολύ καλή μουσική να ακούει το κοινό. Αυτό έχω να συμβουλέψω γιατί η μουσική είναι μια. Το τέχνη είναι μικρή λέξη για τη μουσική. Είναι πάρα πολύ περισσότερα. Η μουσική είναι που μας κρατάει πολύ κοντά με την ψυχή και το συναίσθημά μας, κάτι που το έχουμε τεράστια ανάγκη αυτές τις εποχές. Και συμβουλεύω λοιπόν να ακούνε καλή μουσική.

Η μουσική δηλαδή μας κάνει μια ψυχοθεραπεία να το πούμε απόλυτη.

Είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία η μουσική δεν το συζητάμε.

Το μότο που σας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ότι πρέπει πάντα να νιώθουμε ότι είμαστε στην αρχή της καριέρας μας. Εγώ έτσι νιώθω ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που έχω στο χώρο. Ναι, ξέρω φυσικά ποιος είμαι και ποιος δεν είμαι. Δεν λέω ότι δεν έχουμε αυτογνωσία, απλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ό, τι και να κάνω αισθάνομαι ότι θέλω να κάνω πολλά ακόμα. Θέλω να ανακαλύπτω μια νέα κορυφή, ένα νέο βουνό και μια νέα κορυφή να ανέβω. Αυτό είναι το μότο μου. Έτσι λειτουργώ.

Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη κουβέντα που κάναμε.

 συναυλια παν.μαργαρη αγρινιο 27 1 2024 2

ΧΡΥΣΑ ΣΠΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗ 2

συναυλια παν.μαργαρη αγρινιο 27 1 2024 4

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1306 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 18:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033