Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 21:23

Χωριάτικη λαχανόπιτα από τη γιαγιά Δήμητρα (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζουμε κοντά στα χωριά μας κοντά στην παράδοση και την ιστορία τους.

Στη Σαργιάδα Αιτωλοακαρνανίας η 85χρονη γιαγιά Δήμητρα, μας υποδέχεται με χαρά στο όμορφο χωριό της, μας μαγειρεύει με τα χεράκια της μια πεντανόστιμη νηστίσιμη λαχανόπιτα, μας διηγείται με νοσταλγία μύθους και ιστορίες του πολέμου και ταυτόχρονα μας προβληματίζει που_ μας θυμίζει την Ελλάδα που χάθηκε.

Λόγια της γιαγιάς στο βίντεο

"Δεν έφευγε άνθρωπος από το σπίτι μας χωρίς να φάει, και ο πατέρας μου έλεγε αν ξεπέσει κάποιος στο σπίτι ρωτήστε τον αν πεινάει...στο σπίτι πάντα κάτι θα είχαμε για τον ξένο, το μουσαφίρη, τον ταλαίπωρο. Αυτά γινόταν κάποτε, όταν οι άνθρωποι είχαν περίσσευμα ψυχής κι αγάπης..Γιατί, αν δεν υπάρχει αγάπη και ειρήνη δεν γίνεται τίποτα"

είναι τα τελευταία λόγια της γλυκύτατης γιαγιάς, που και σήμερα αποτελούν ζητούμενο.

 

Διαβάστηκε 1248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis