Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  12:11 πμ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 17:56

Ναυπάκτιος καπετάνιος και το πληρωμά του έσωσαν 9 ανθρώπους στον Ινδικό Ωκεανό (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πράξη σωτηρίας και ανθρωπιάς από το πλήρωμα ενός Ελληνικού πλοίου στα αγριεμένα κύματα του Ινδικού Ωκεανού.
Το πλήρωμα καθοδηγούμενο από τον Ναυπάκτιο Καπετάνιο Γιώργο Σκέντζο περισυνέλεξε από τον Ωκεανό εννέα ανθρώπους που κινδύνευαν άμεσα από πνιγμό .

Μία ηρωική πράξη που αξίζει κάθε επιβράβευση από όλους.
Διαβάστε πως περιγράφει ο Καπετάνιος τίς τραγικές στιγμές:

«Απόψε με αξίωσε ο θεός να σώσω με το πλοίο μου 9 ανθρώπους από την αγριεμένη θάλασσα , άνθρωποι σαν κι εμάς που μπαρκάρουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους και λόγω φωτιάς εγκατέλειψαν το σκάφος τους και βολόδερναν στα κύματα του Ινδικού ωκεανού , κάπου νότια του Μαυριτίου , οι μισοί σε μία σχεδία και οι άλλοι μισοί με τα σωσίβια στη θάλασσα….
Τραγικές εικόνες οι οποίες δύσκολα περιγράφονται με λόγια…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήρωμα του πλοίου μου αλλά και τον Άγιο Νικόλαο που μας βοήθησε να μην ανοίξει μύτη και με την συμβολή και άλλου ενός πλοίου να περισυλλέξουμε συνολικά 16 άτομα (9 εμείς και το 7 άλλο πλοίο).
Δέν περιγράφονται τα συναισθήματα μιας τέτοιας στιγμής.
Είμαι υπερήφανος και δοξάζω το θεό για την ευλογία που μου έδωσε να καταφέρω να σώσω αυτούς τους ανθρώπους και να γνωρίζω ισοβίως ότι 16 οικογένειες δεν βυθίστηκαν στο πένθος σήμερα χάρις στην παρέμβασή μας.»

http://e-nafpaktia.gr

 

Διαβάστηκε 2426 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News