Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:19 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 20:26

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας απο το "Ανοικτό Θέατρο Αγρινίου"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη χαρά παραβρεθήκαμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην κοπή της βασιλόπιτας του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου, που έγινε στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της πρώην λαχαναγοράς. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο κ. Λάζαρο Τσόλκα και να του κάνουμε μερικές ερωτήσεις, για τα σχέδια του συλλόγου στη νέα χρονιά.

image001

Κύριε Τσόλκα, τι έχετε να πείτε για τη νέα χρονιά στους Αγρινιώτες φίλους του Ανοιχτού Θέατρου;

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου και φίλους του συλλόγου μας, μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργίες και τύχη! Όλα τα χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτά που ευχαριστούν την καρδιά μας. Εμείς ως σύλλογος θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε καλό ποιοτικό θέατρο, που να ανεβάζει τους ανθρώπους ψυχολογικά και βεβαίως να τους διασκεδάζει, όπως κάναμε με τον Οιδίποδα Τύραννο και τους Μονολόγους’21.

Ποια είναι τα σχέδια του Συλλόγου για το 2023;

Την περασμένη χρονιά, επειδή ερχόμασταν από μια καταθλιπτική διετή περίοδο με την καραντίνα και όλα όσα δεινά ζήσαμε, θέλοντας να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση, ανεβάσαμε την κωμωδία «Ξεμένουμε Σπίτι», για να διασκεδάσουμε τον κόσμο και να δώσουμε απλόχερα γέλιο.  Για το 2023, θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις, με στόχο να το δουν και να γελάσουν περισσότεροι συμπολίτες μας αλλά και των γειτονικών πόλεων.

Όντως, τη χρονιά που αφήσαμε πίσω μας, είχατε μια ιδιαίτερη επιτυχία με το θεατρικό τμήμα του συλλόγου, με την κωμωδία «Ξεμένουμε Σπίτι». Πείτε μας κάτι γι αυτό.

Το «Ξεμένουμε Σπίτι» είναι γέννημα-θρέμμα της καραντίνας. Είναι ένα δυνατό θεατρικό κείμενο, ένα είδος χρονολογίου, για όλα αυτά τα ευτράπελα που ζήσαμε όλοι, διανθισμένο με διάφορες χαριτωμένες οικογενειακές καταστάσεις. Το ανεβάσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΛΛΗΝΙΣ και εκεί διαπιστώσαμε πόσο δυναμική είχε από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Η κωμωδία είναι δύσκολο θεατρικό έργο. Πως και το τολμήσατε;

Ο τολμών νικά! Αυτό το σύνθημα ήταν γραμμένο στο στρατιωτικό μου χιτώνιο 28 μήνες, που υπηρέτησα στις Καταδρομές. Αν γνωρίζεις το αντικείμενο, δεν είναι δύσκολο να το αποδώσεις. Εξ άλλου η ζωή είναι μια κωμωδία, μια τραγωδία, μια απόλαυση ή μια τυραννία, εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τη βλέπεις. Εγώ και η θεατρική μου ομάδα, τη βλέπουμε από την εύθυμη και σατιρική ματιά και αυτό αποτυπώνουμε στο έργο.

Τι μηνύματα εκπέμπει στο «Ξεμένουμε Σπίτι», σήμερα;

Το θεατρικό κείμενο θα πρέπει να περιέχει φανερά μηνύματα που είναι εύκολα να τα αντιληφθεί ο θεατής, ως επίσης και κρυμμένα μηνύματα για να βάλουμε το θεατή στη σκέψη: «Τι ήθελε να πει ο ποιητής». Σχετικά με το «Ξεμένουμε Σπίτι», το βασικό μήνυμα είναι αυτός της αγάπης, που άλλοι τη ζουν και ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο και άλλοι την ψάχνουν και όλα τους φαίνονται δύσκολα και αλλοπρόσαλλα.

Πότε θα το ξαναδούμε να παίζετε;

Κάναμε όπως είπαμε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΛΛΗΝΙΣ, σε μια κατάμεστη πλατεία. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και ρωτούσαν πότε θα το ξαναπαίξετε. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18/2/23 στις 20:15 θα έχουμε τη 2η παράστασή μας στο Παπαστράτειο Μέγαρο (ΓΕΑ). Το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Μόνο 5€ γιατί ο στόχος μας είναι να το δουν και το απολαύσουν περισσότεροι.

Το Ανοιχτό Θέατρο ως έργο, σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Από πληροφορίες που έχουμε από το Δήμο Αγρινίου, ελπίζουμε το ’23 να είναι η χρονιά που θα δούμε το έργο να ξεκινάει, ώστε και το Αγρίνιο να αποκτήσει -επιτέλους- το δικό του αμφιθέατρο, που θα γίνει μια κοιτίδα πολιτιστικών δράσεων για όλους.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Υγεία, Χαρά, Αγάπη και Δημιουργία και περισσότερη πίστη στον εαυτό μας. Θα χαρώ να σας δω στις 18 του Φλεβάρη στην παράστασή μας!

 image002

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 890 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 21:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033