Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  7:24 μμ
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 18:16

Αγρίνιο: ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινές δράσεις αποφάσισαν να λάβουν φορείς του Αγρινίου ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό. Φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ , που μέχρι πρότινος δεν είχαν δημιουργήσει για κανέναν αντίστοιχο λόγο (νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, μνημονιακές προβλέψεις, τοπικά ζητήματα κλπ) κοινό μέτωπο. Στο πλαίσιο των δράσεων και η κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε απόψε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στις 24 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιεί σύσκεψη , στην οποία συμμετείχαν εκτός από εργατικά σωματεία , συλλόγων δημοσίου, ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες, επιστήμονες, εκπρόσωποι των μπλόκων  από των αγροτών στο νομό καθώς επίσης  και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του νομού των ΕΒΕ- Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Ο.Α.Σ. και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, κατά την οποία αποφασίστηκαν  κοινές δράσεις ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό.

Ακολούθησε μάλιστα και δεύτερη συνάντηση  των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μάρτη  στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο , παρουσία εκπροσώπων του Ε.Κ.Α.   του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, των ΕΒΕ, της  Ο.Α.Σ., του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Μεταξύ των δράσεων που συναποφασίστηκαν, πέρα από την συνέντευξη που δόθηκε σήμερα:να υπάρξει το επόμενο διάστημα ενημέρωση σε κάθε τόπο δουλειάς ,κλάδο και κατοικία για το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή καθώς και  48ωρη απεργία όταν αυτό έρθει στη βουλή προς ψήφιση, συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο  στην Αθήνα  , αλλά και κοινό συλλαλητήριο των φορέων στην πλατεία του Αγρινίου. Αποφασίστηκε.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και πήραν τον λόγο  ο Δ. Δήμα από το Δ.Σ. του ΕΚΑ, ο Σπ. Κοτοπούλης από την ΟΑΣ, ο. Θ. Γαλατάς από την ΑΔΕΔΥ, ο  Π. Μπεσίνης από τον ΕΣΑ και ο Γ. Πολύζος  από τους Επαγγελματοβιοτέχνες Αιτωλοακαρνανίας.

Κοινός “τόπος” των πέντε εκπροσώπων φορέων και συλλόγων που παραχώρησαν τη συνέντευξη ήταν η ανάγκη για αποτροπή της ψήφισης του Ασφαλιστικού που προωθείται από την κυβέρνηση μέσω κοινού αγώνα.

Ο κ. Δήμας που πήρε πρώτος τον λόγο μίλησε για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν και για το πόσο πιο αποδοτικός είναι ο κάθε αγώνας ότι γίνεται συσπειρωμένα.

Ο κ. Γαλατάς, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη πως μόνο το οργανωμένο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να πετύχει πράγματα και να σταματήσει την εφαρμογή των πολιτικών αυτών και να τις ανατρέψει. “Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να εγκαταλείψει παθογένειες και να ενισχύσει τα ενωτικά του χαρακτηριστικά. Η σημερινή πρωτοβουλία κινείται σε αυτή την κατεύθυνση Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συντονισμού και οργάνωσης του αγώνα και ενωτικές δράσεις και προεμβάσεις για το επόμενο διάστημα. Η πρωτοβουλία αυτή δεν σημαίνει ότι θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Μπορεί όμως να συμβάλει στην ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του συνδικαλιστικού κινήματος, στο να τονώσει το φρόνημα των εργαζομένων και εν τέλη την αποτελεσματικότητα των αγώνων”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλατάς, εξηγώντας παράλληλα πως οι φορείς που εμπλέκονται διατηρούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία τους σε ότι αφορά τις δικές τους αναλύσεις και προσεγγίσεις για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Στο συλλαλητήριο αυτό θα χωρά κάθε πανό, εκτός από εκείνων που θα θεωρήσουν και θα προωθήσουν την εντύπωση πως η κοινή συγκέντρωση γίνεται για να τονίσουμε το… διαπραγματευτικό look της κυβέρνησης”, είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Παναγιώτης Μπεσίνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος σε προηγούμενη τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Με προμετωπίδα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται , θεωρούμε ότι μπορεί αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια και προοπτική. Τα προβλήματα είναι κοινά. Από την πλευρά του ΕΣΑ θα συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα καταβάλλουμε τα μέγιστα για να είναι επιτυχημένες”

Ο κ. Πολύζος , εκπροσωπώντας τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχνών μίλησε για στόχο να κλείσουν όχι μόνο οι 240.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά άλλες τόσες για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς. ”
Αυτός ο στόχος έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι, θα χάσουμε και όλοι. Η απάντηση στο γιατί βρεθήκαμε σήμερα εδώ και όχι κάποια άλλη στιγμή είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά και πως οι συνθήκες μερικές φορές μας επιβάλλουν την ενότητα που στο παρελθόν είτε εμείς δεν την καταφέραμε είτε για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν την προωθήσαμε. Σήμερα γίνεται μια αρχή”, είπε.

Ο κ. Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, σχολίασε ότι θα πρέπει οι αποφάσεις να ξεκινούν από “κάτω”, από τους τοπικούς συλλόγους και τα συνδικαλιστικά όργανα. “Κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση. Πρέπει να δημιουργηθούν όροι και προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις, αλλά αν δεν υπάρχει αυτή η “συμμαχία”, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εμπόρων, βιοτεχνών, αγροτών , της νεολαίας κλπ δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική”.

DSCN1230

DSCN1233

DSCN1236

DSCN1237

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 18:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία