Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  3:08 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 14:06

Εισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ζήτημα της θνητότητας της ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου θα διερευνηθεί και από την άποψη της δικαστικής οδού και των ποινικών ευθυνών.

Μετά από όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο αναμενόμενο ήταν και τελικά έγινε να ζητηθεί η αρμοδίως η δικαστική διερεύνηση του όλου θέματος. Με αφορμή τα δημοσιεύματα για το 100% θνητότητας που παρατηρείται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών της περιοχής αλλά ακόμη και της 6ης ΥΠΕ, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ευριπίδης Νικολάου, με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό – ιατρικό) η θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η έρευνα αυτή, ούτως ή άλλως είναι πολύ σοβαρή και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη σοβαρότερο χαρακτήρα στην περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες και μηνύσεις από την πλευρά συγγενών των θανόντων στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν υπάρξει δημόσιες παρεμβάσεις, όπως αυτή του βουλευτή Μ. Σαλμά, που μίλησε ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δικαστική έρευνα φυσικά και πρέπει να γίνει, αλλά θα πάρει καιρό.

Επομένως, αυτό που προέχει όσο υπάρχουν ακόμη διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ ή προστεθούν και άλλοι το επόμενο διάστημα είναι η έρευνα του ΟΔΙΠΥ και των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και οι  βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα εισηγηθούν.

Δημήτρης Παπαδάκης

Φωτογραφία αρχείου: kathimerini.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News