Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:26 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 18:17

Iερά Πανήγυρις της Παναγίας της Ναυπακτιωτίσσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Ναυπακτιωτίσσης, (Madonna di Lepanto) τελείται την Κυριακή το πρωί στις 4 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ναυπάκτου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 444 ης επετείου, της ιστορικής Ναυμαχίας Ναυπάκτου του 1571.
Το πρόγραμμα της μοναστικής Αδελφότητος περιλαμβάνει: Όρθρο, Θεια Λειτουργία, Αρτοκλασία, Λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Ναυπακτιωτίσσης, επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων ναυμάχων.
Θα ακολουθήσει κέρασμα και υποδοχή των προσκυνητών στο Αρχονταρίκι του μοναστηριού.
Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν & φέτος με την παρουσία τους, & τις παραδοσιακές φορεσιές, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Μερακλήδες”, από το Αγρίνιο, που θα περιφρουρούν την ιερή εικόνα.

Η Παναγία η Ναυπακτιώτισσα γνωστή και ως Παναγία της Ναυπάκτου ή Madonna di Lepanto είναι η εικόνα της Θεοτόκου και ο ναός της, στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της Ναυπάκτου, (πιθανόν ήδη από τον 5ο αιώνα μ.Χ.)

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2344 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News