Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  4:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 20:57

Ερευνητές αποκαλύπτουν ποια είναι η ιδανική και ποια η… απαγορευτική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν το «ιδανικό ηλικιακό χάσμα» για τους ανθρώπους που θέλουν οι σχέσεις τους να διαρκέσουν. Ωστόσο, τα νέα είναι άσχημα για τα ζευγάρια που έχουν γεννηθεί με διαφορά πέντε ετών.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τους συντρόφους που είναι πιο κοντά στην ηλικία τους.

Το 2014, οι ερευνητές του ιδρύματος ανέλυσαν 3.000 άτομα στο πλαίσιο της μελέτης τους. Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών, τόσο πιο πιθανό ήταν να χωρίσουν.

Για παράδειγμα, οι σύντροφοι είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν εάν είχαν γεννηθεί με διαφορά 10 ετών.

Στη συνέχεια, οι πιθανότητες χωρισμού αυξήθηκαν στο 95% σε ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών.

Ως εκ τούτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών ήταν ένα έτος ή λιγότερο.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες διαζυγίου έπεσαν μόλις στο 3% για τα ζευγάρια που γεννήθηκαν σε διάστημα 12 μηνών ή λιγότερο το ένα από το άλλο, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ζευγάρια με μεγάλο ηλικιακό χάσμα αντιμετωπίζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων

Ένας από τους ερευνητές, ο Χιούγκο Μιάλον, σχολίασε: «Θα μπορούσε απλώς να είναι ότι οι τύποι των ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι τύποι των ζευγαριών που είναι, κατά μέσο όρο, πιο πιθανό να χωρίσουν για άλλους λόγους».

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων και γλώσσας του σώματος Κάτια Λόιζελ είχε μιλήσει στο παρελθόν στο FEMAIL για ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια με σημαντική διαφορά ηλικίας.

Είπε: «Όταν πρόκειται για την αγάπη δεν υπάρχει μαγική συνταγή, οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές όσο και οι άνθρωποι που τις αποτελούν, ωστόσο τα ζευγάρια με μεγάλο ηλικιακό χάσμα αντιμετωπίζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων που μπορεί να θέσουν τη σχέση τους σε κίνδυνο».

Αυτές περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της κοινωνικής αποδοκιμασίας -κυρίως επειδή τα άτομα πιστεύουν ότι ο νεότερος εραστής «εκμεταλλεύεται» τον μεγαλύτερό του σύντροφο ή το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ζωής και ότι δεν μπορούν να συσχετιστούν με τους φίλους και τους συνομηλίκους του συντρόφου τους.

Η Λόιζελ συνέχισε: «Τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια ζωής βιώνουν επίσης διαφορές στην οικονομική και επαγγελματική σταθερότητα και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σχέση».

Αν το ζευγάρι έχει αντίθετες αξίες και ενδιαφέροντα, αυτό μπορεί να επιβαρύνει την αγάπη τους. Ωστόσο, η Λόιζελ σημείωσε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι.

Η διαφορά ηλικίας και η γλώσσα του σώματος

Μερικά από τα σημαντικότερα «προειδοποιητικά σημάδια» που πρέπει να προσέξετε αν συνάψετε σχέση με έναν μεγαλύτερο ή μικρότερο σε ηλικία σύντροφο είναι ότι κάποιος προσπαθεί να «κρύψει» ότι βρίσκεται σε σχέση, ότι είναι επικριτικός με τους φίλους σας, ότι πολλά από τα πιο κοντινά μέλη της οικογένειάς σας αποδοκιμάζουν, ότι προσπαθεί να σας ελέγξει ή να σας αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο ή ότι δεν είστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά τους στόχους της ζωής σας και τη δέσμευση, σημειώνει η ειδικός.

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε οποιαδήποτε κόκκινη σημαία, ίσως είναι πιο εύκολο να παρατηρήσετε τη γλώσσα του σώματός τους για να αποκρυπτογραφήσετε αν είναι «ο ένας» για εσάς, προσθέτει.

«Η μη λεκτική επικοινωνία και η γλώσσα του σώματός μας αντανακλά το πώς αισθανόμαστε και μπορεί να αποκαλύψει δυσαρέσκεια, αποδοκιμασία και περιφρόνηση και φθίνουσα αγάπη, αν κοιτάξουμε αρκετά προσεκτικά» είπε η Λόιζελ.

Υποσυνείδητα κινούμαστε πιο κοντά σε ανθρώπους που είμαστε ευτυχείς να είμαστε κοντά τους και μακριά από εκείνους που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα.

«Προσέξτε για σημάδια απομάκρυνσης και αποκλεισμού, όπως η μετακίνηση του κορμού και των ποδιών τους μακριά από εσάς, το αποστρεφόμενο βλέμμα. Το δάγκωμα των χειλιών είναι μια υποσυνείδητη αντίδραση στο στρες και το άγχος, μια αρκετά αξιόπιστη ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά.

Όπως και το σταύρωμα των ποδιών, η νευρικότητα, το στύψιμο των χεριών και το στρίψιμο των ποδιών γύρω από μια καρέκλα.

Αν και μερικές φορές το σώμα μας μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί, αν κάτι από τα παραπάνω είναι παραπάνω από εμφανές, ίσως ήρθε η ώρα να γίνεται μια συζήτηση για το πώς αισθάνεται ο ένας ή ο άλλος σύντροφος.

Κάποιες συμβουλές

Για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια σχέση με μεγάλο ηλικιακό χάσμα, η Σόιλεζ έχει μερικές απλές συμβουλές.

«Να είστε πολύ ειλικρινείς σχετικά με τους στόχους της ζωής σας και με το τι θέλετε από τη σχέση και από τη ζωή», είπε.

«Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι επιβαρυντικές, γι’ αυτό φροντίστε το δίκτυο υποστήριξης και τις φιλίες σας, θα είναι η σανίδα σωτηρίας σας», υπογράμμισε.

pronews.gr

Διαβάστηκε 584 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.