Κυριακή, 20η Οκτωμβρίου 2024  12:16 πμ
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 22:36

Για τον καρκίνο του μαστού μίλησε στο Αγρίνιο η Νατάσα Παζαΐτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομιλήτρια σε ενημερωτική εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα «καρκίνος του μαστού: σύγχρονη διάγνωση & αντιμετώπιση» είναι η Δρ. Νατάσα Παζαΐτη.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με αφορμή το γεγονός πως ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού

Η Δρ. Παζαΐτη, Γενική Χειρουργός και Ειδική Χειρουργός Μαστού με εξειδίκευση στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού (MD, PhD, FEBS) σε όλες τις ομιλίες της υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης: «Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ο καρκίνος του μαστού, εφόσον διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, μπορεί να είναι 100% ιάσιμος. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως του κινδύνου στον οποίο ενδέχεται να ανήκουν» .

Όπως είχε πει εξάλλου η κυρία Παζαϊτη «εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε την υγεία μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Και ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος που περιλαμβάνει τη μαστογραφία, τον υπέρηχο μαστού και την κλινική εξέταση μαστού. Για να είναι ασφαλής, έγκαιρη και έγκυρη η διάγνωση, ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση του προληπτικού ελέγχου πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς σε άρτια εξοπλισμένες και σύγχρονες μονάδες μαστού».

Στην εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη στο Παπαστράτειο Μέγαρο η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.