Κυριακή, 20η Οκτωμβρίου 2024  12:15 πμ
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 22:34

Αγρίνιο: Μεγάλη η συμμετοχή στον 11ο αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη η συμμετοχή στον 11ο αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» που έλαβε χώρα σήμερα στο Αγρίνιο

Φέτος η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου «πέφτει» αύριο Κυριακή (20/10/24), συνεπώς σήμερα, παραμονή της εορτής, πραγματοποιήθηκε πρώτα ο πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι που είναι στο Αστυνομικό Μέγαρο και αμέσως μετά ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου. Αύριο το πρωί θα υπάρχει και η Δοξολογία στη Μητρόπολη

Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» διεξάγεται μαζί με την γιορτή του προστάτη της Αστυνομίας, του Αγίου Αρτεμίου, και όχι την άνοιξη όπως συνέβαινε ως τώρα!
Απλοί πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αθλητές και παιδιά του δημοτικού, έδωσαν «ραντεβού» νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, (Σάββατο 19/10/24) έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας στο Αγρίνιο και συμμετείχαν στην γιορτή του Αθλητισμού και της Αστυνομίας!

Το θετικό στοιχείο είναι ότι ο αγώνας αυτός -πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών- αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και απόδειξη αυτού είναι η συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές. Μάλιστα, οι συμμετοχές στον παιδικό αγώνα που είναι 800 μέτρα είναι κάθε χρόνο περισσότερες ακόμη και από τις συμμετοχές των ενηλίκων στον αγώνα των 5 km!

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος», ανεξαρτήτως ηλικίας, ήταν και φέτος δωρεάν ως είθισται εξάλλου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Δημοσθένης Ταμπακέλης, μιλώντας στο sinidisi.gr για τον αγώνα και το στόχο της διοργάνωσης τόνισε:
«ξεκίνησε ως ένας μικρός αγώνας από την Τοπική Διοίκηση όπου απευθύνονταν μόνο στους ενήλικες και ήταν 8χλμ. Στη συνέχεια όμως άρχισε να γίνεται γνωστότερος και να έχει απήχηση στον κόσμο και με αφορμή αυτό το γεγονός, το οποίο διαπιστώναμε κάθε χρόνο, προσθέσαμε και τη διαδρομή των 800 μέτρων που απευθύνεται στα παιδιά του δημοτικού.

Η ένταξη του αγώνα για τα παιδιά του δημοτικού έγινε διότι θέλαμε να φέρουμε τα παιδιά αυτά κοντά στην Αστυνομία και να γνωρίσουν από εμάς τους ίδιους τη δουλειά μας και τον ρόλο της.
Δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται στην κοινωνία ο αστυνομικός ως φόβητρο για τα ατίθασα παιδιά και γι’ αυτό βρήκαμε τον τρόπο αυτό, τον οποίο βλέπουμε να απολαμβάνουν μάλιστα όσα παιδιά συμμετέχουν.
Επίσης, τα χιλιόμετρα του αγώνα που απευθύνεται στους ενηλίκους τα μειώσαμε στο πέρασμα του χρόνου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές και κυρίως περισσότερος κόσμος που δεν είναι αθλητές, ενώ φροντίσαμε ώστε ο αγώνας να περνά μέσα από την πόλη του Αγρινίου για να γίνει γνωστότερος στο ευρύ κοινό.

Θέλουμε ο αγώνας του Αγίου Αρτεμίου να είναι μια γιορτή για τον Αθλητισμό και για την Αστυνομία και όχι τόσο να δίνουμε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι και στις επιδόσεις.
Μέσα από τη διαδικασία αυτή αντιλαμβάνονται καλύτερα όλοι ότι ο αστυνομικός είναι ο συμπαραστάτης της κοινωνίας, εξάλλου καμία Αστυνομία δεν είναι επιτυχημένη αν δεν έχει την κοινωνία δίπλα της και καμία κοινωνία δεν είναι μπορεί να νιώθει ασφάλεια αν δεν διαθέτει μια επαρκή αστυνόμευση.

Μέσα από το πλαίσιο αυτό και τη διοργάνωση του αγώνα προσπαθούμε ως αστυνομία να αναπτύξουμε σχέσεις με την κοινωνία, η οποία έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση αυτή.
Επίσης, ιδιαίτερα θετικό είναι ότι αρκετοί φορείς αγκάλιασαν τη διοργάνωση, όπως ο Δήμος Αγρινίου, η Ακτίνα Εθελοντισμού και όχι μόνο και διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνιο οι συμμετέχοντες αυξάνονται.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο αγώνας δρόμου γίνεται μαζί με την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, καθώς στο παρελθόν ο αγώνας πραγματοποιούνταν την άνοιξη. Φέτος η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου πέφτει αύριο Κυριακή (20/10/24), συνεπώς σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον εκκλησάκι που είναι στο Αστυνομικό Μέγαρο και αμέσως μετά ξεκίνησε αρχικά ο παιδικός αγώνας και αμέσως μετά ο αγώνας των 5χλμ, ενώ αύριο Κυριακή (20/10) το πρωί θα υπάρχει και η Δοξολογία στη Μητρόπολη».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου χθες Παρασκευή (18/10/24) διοργανώθηκε και εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, δράση που έγινε σε συνεργασία της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και το Νοσοκομείο Αγρινίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.