Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  1:38 μμ
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 19:16

Φορολογική δήλωση 2024: Οι αλλαγές και το λάθος που μπορεί να σας καλέσει για έλεγχο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων, έχουμε πλέον σαφή εικόνα των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύστημα, κυρίως όσον αφορά στα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η φορολογική δήλωση χωρίς προβλήματα.

Η πρώτη και βασικότερη αλλαγή είναι ότι εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός ΙΒΑΝ για κάθε φορολογούμενο, η φορολογική δήλωση δεν οριστικοποιείται.

Η δήλωση του ΙΒΑΝ είναι ανεξάρτητη με το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης αν δηλαδή θα είναι χρεωστικό ή πιστωτικό.

Στην περίπτωση δωρεάς χρημάτων μέσω γονικής παροχής ή αγοράς ακινήτου το σύστημα εμφανίζει πλέον προειδοποιητικό μήνυμα στο φορολογούμενο καθώς αυτή η πληροφορία αντλείται αυτόματα από το myproperty.

Επομένως ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει το ποσό που δωρίστηκε/δαπανήθηκε διότι αν αγνοήσει το προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανίζεται, καλείται για φορολογικό έλεγχο.

Οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής εμφανίζονται πλέον στη φορολογική δήλωση προσυμπληρωμένες στα αντίστοιχα πεδία.

Το ποσό είναι επεξεργάσιμο άρα ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε διορθώσεις αν και εφόσον χρειάζεται.

Αναφορικά με τη δήλωση κατοικίας αλλά και τη φιλοξενία η αλλαγή που έχει επέλθει αφορά στη δήλωση του αριθμού παροχής ρεύματος της οικίας.

Χωρίς την συγκεκριμένη ενημέρωση το σύστημα δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να προχωρήσει στην οριστικοποίηση της δήλωσης.

Αλέξανδρος Γκούμαςreader.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.