Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:21 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 10:39

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο. Πρόκειται για ένα κτίριο στολίδι για την πόλη, άκρως λειτουργικό και άνετο. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, της εκκλησίας, τα ΜΜΕ και πλήθος κόσμου. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με μερικούς από τους παρευρισκόμενους και σας μεταφέρει τις δηλώσεις τους.

image 000
photo credits: agriniopress.gr

image 38

Ο κος Επαμεινώνδας Τάνταρος Πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ μας δήλωσε: «Την ζήσατε και εσείς αυτή την εκδήλωση, είναι όλο το Αγρίνιο θα έλεγε κανείς εδώ πέρα, είναι μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους γονείς, είμαστε περήφανοι που έχουμε στο Αγρίνιο αυτή την υποδομή, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα, θα διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας , θα κάνουμε θεραπευτική πισίνα, θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά με αναπηρία σε συνεργασία με άλλους φορείς που στην πόλη μας είναι αρκετοί και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό, προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο, σε ένα χώρο υπερσύγχρονο, με εξειδικευμένο προσωπικό με ότι καλύτερο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά σήμερα.»

image 35

Η αντιπεριφερειάρχης κα Χριστίνα Σταρακά μας δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σπουδαία μέρα για το Αγρίνιο για την Αιτωλοακαρνανία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γενικότερα. Είναι μια μέρα σπουδαία γιατί κόποι πολλών ετών ευοδώνονται αλλά αποδείξαμε σήμερα ότι και ο σχεδιασμός και οι υγιείς ενέργειες πραγματικά έφεραν αποτέλεσμα. Ήθελα να πω ότι οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς, η διοικούσα επιτροπή, γενικά όλοι οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ μας έχουν δείξει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι όποιος προσπαθεί παράγει έργο και ένα δεύτερο που μας έχουνε δείξει είναι ότι με όλο αυτό το εγχείρημα, αυτό το κτίριο κόσμημα που απολαμβάνουμε σήμερα, με την δουλειά το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο μας έχουνε δείξει, πως πραγματικά πρέπει να είναι η κοινωνία μας. Η ΕΛΕΠΑΠ έθεσε τους στόχους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Α’ και τον Β΄ βαθμό έτσι ώστε να συμπεριλάβουμε αυτό το πρόγραμμα στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση ένα έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το προηγούμενα ΕΣΠΑ 2007-2013 προϋπολογισμού σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων να το απολαμβάνουμε και να το απολαμβάνει όλος ο κόσμος αλλά ιδιαίτερα οι γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη αυτή την εποχή. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο αυτό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.»

image 09

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς. Γίνονται εγκαίνια ενός εξαιρετικού κτιρίου, ενός κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ του Αγρινίου αλλά και την ΕΛΕΠΑΠ στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα κτίρια της Ελλάδας το συγκεκριμένο του Αγρινίου και βέβαια το γεγονός ότι έχουμε στην πόλη μας ένα τέτοιο κτίριο είναι ένα δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, είναι πραγματικά ένα δείγμα πολιτισμού για τον τόπο μας, το γεγονός ότι αυτή η κοινωνία η δικιά μας η κοινωνία, συνδράμει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανθρώπους που είναι ιδιαίτεροι, ανθρώπους που θέλουν ακόμα μια βοήθεια από όλους εμάς. Και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι για αυτό, το ότι έχουμε τέτοιες δομές στον τόπο μας και βέβαια ο Δήμος Αγρινίου συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, όπως βλέπετε όλοι και στην κατασκευή του κτιρίου και στην λειτουργία, ακόμα και στις τελευταίες πινελιές. Και σε ότι διορθώσεις γίνουν από εδώ και πέρα. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία, βοηθάμε τα μέγιστα, οφείλουμε να το κάνουμε, Έτσι και αλλιώς ο Δήμος Αγρινίου έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, είμαστε από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που έχουμε τέτοιου είδους κοινωνικές δομές, όπως γνωρίζετε ότι πρόγραμμα κοινωνικό υπήρχε στην διάθεση μας το έχουμε υλοποιήσει.»

image 016

Ο κος Παναγιώτης Πλιάτσικας, πρωταθλητής Καρτ, ήταν εκεί και μας δήλωσε: «Η δράση της ΕΛΕΠΑΠ είναι ιδιαίτερη, μια δράση που έχει σαν στόχο να δίνει χαρά, υγεία, ελπίδα και μια πνοή σε αυτά τα νέα τα παιδάκια, σε αυτές τις ψυχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και δεν είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά με ειδικές ικανότητες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη στήριξη, ελπίδα και να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για την ζωή για την ελπίδα και για το αυριό τους. Ο καθένας μας πρέπει να είναι δίπλα σε αυτόν τον οργανισμό και να τον στηρίξει με τον δικό του τρόπο. Νομίζω ότι είναι ευλογία από τον θεό αυτό που βλέπω σήμερα εδώ και μεγάλη χαρά για μένα που βλέπω την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου. Είναι πολύ θετικό και πολύ καλό για την πόλη του Αγρινίου. Το νέο κτίριο που βρισκόμαστε σήμερα είναι από τα καλύτερα και λειτουργικότερα που υπάρχουν στην Ελλάδα και αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη του Αγρινίου, η οποία φαίνεται ότι είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα»

Σε ερώτηση αν τον καλέσουν ως πρωταθλητή καρτ σε κάποια εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ ο Παναγιώτης Πλιάτσικας δήλωσε: « Βεβαίως θα είμαι δίπλα, βεβαίως είμαι ευαισθητοποιημένος, και με μεγάλη μου χαρά θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά. Είναι κάτι που με γεμίζει και το θέλω»

image 20

Ο κος Νεκτάριος Μαρκογιάννης είναι φωτογράφος στο γραφείο τύπου του ΟΗΕ και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αποστολή στο νότιο Σουδάν. Επίσης έχει δημιουργήσει έναν χώρο τέχνης στο Μεσολόγγι, την gallery “Τύρβη”. Βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκδήλωση και ο ίδιος μας δήλωσε: « Ήρθα σήμερα εδώ προσκεκλημένος από την κα Όλγα Διαμαντοπούλου την οποία είχα την τιμή να έχω καθηγήτρια στο Γυμνάσιο. Οπωσδήποτε τέτοιες κινήσεις βοηθούν περισσότερο τα παιδιά ειδικά στην επαρχία. Θεωρώ τον εαυτό μου ευαισθητοποιημένο και λόγω της δουλειάς μου και δεν θα μπορούσα να λείψω από ένα τέτοιο γεγονός που ζητά την υποστήριξη όλων μας για να συνεχίσει αυτό το οποίο κάνει. Ο χώρος εδώ είναι εξαιρετικός, φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ο καθένας να συνδράμει με τον τρόπο του.»

image 02

image 04

image 07

image 08

image 19

image 23

image 24

image 27

image 01

Το Hair Styling της κας Χρύσας Σπαή επιμελήθηκε η κα Δήμητρα Γκέκα, Γοργοποτάμου 39, Αγρίνιο, τηλ. 26410-45663, 6945438119

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8685 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 14:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033