Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:14 μμ
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 00:47

Ποια είναι η δικαιοσύνη του Θεού; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποια είναι η δικαιοσύνη του Θεού; Άραγε είναι δίκαιος ή άδικος ο Θεός; Η δικαιοσύνη του Θεού́ στην Αγιά Γραφή́ έχει διάφορες έννοιες: επικράτηση του θελήματος του Θεού́, το σύνολο των αρετών, η δικαίωση, δηλαδή́ η αθώωση και η απαλλαγή́ από τις αμαρτίες που παρέχει ο Θεός στον άνθρωπο, η σωτηρία που παρέχεται μέσω της πίστεως στον Σωτήρα Χριστό.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ανθρώπινη και θεία δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το ανθρώπινο σκεπτικό και την ανθρώπινη δικαιοσύνη ο Θεός είναι άδικος. Άραγε ισχύει κάτι τέτοιο; Η δικαιοσύνη του Θεού μήπως έχει να κάνει με την αγάπη Του;

Δικαιοσύνη κατά τα ανθρώπινα μέτρα είναι αυτό που έλεγε ο Μωσαϊκός νόμος, οδόντα αντί οδόντος. Ο Θεός όμως δεν κρίνει με αυτά τα μέτρα. Πολλοί άνθρωποι όταν αδικούνται, αισθάνονται οργή και η ψυχή τους μπορεί να οδηγηθεί είτε στην απελπισία είτε σε ξέσπασμα προς τον άλλο.



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.