Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  8:54 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 20:07

Αυτές είναι οι 4+1 φράσεις που σκοτώνουν μία σχέση!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάνω στον θυμό μας σίγουρα μπορεί να πούμε ορισμένες φράσεις που μπορεί να πληγώσουν τον σύντροφό μας ή και χειρότερα να καταστραφεί ολόκληρη η σχέση! Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες φράσεις που καταστρέφουν τις σχέσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς; 

«Εσύ πάντα…» ή «εσύ ποτέ…»

Πολύ συχνά το κενό συμπληρώνεται από αρνητικές λέξεις και φράσεις. Για παράδειγμα, «Ποτέ δεν ακούς όταν μιλάω» ή «Πάντα πρέπει να σου υπενθυμίζω να κάνεις κάτι». Αυτό που ακούει ο σύντροφός μας είναι κριτική. «Το πάντα και το ποτέ, σπάνια αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, αλλά τα χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε τον συνομιλητή μας», υποστηρίζει ο Darylevuanie Johnson, ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος σχέσεων. «Ίσως νιώθει ότι δεν εκτιμάτε τίποτα από όσα κάνει και τότε γίνεται αμυντικός και με τη σειρά του αντιδρά. Είναι προτιμότερο να εκφράζετε το παράπονο σας με έναν λιγότερο δηκτικό τρόπο, ο οποίος θα ανοίγει και θα προάγει τη συζήτηση».

«Γιατί δεν είσαι σαν και αυτόν ή αυτήν;»

Αποφύγετε τις συγκρίσεις. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι αυτός ο τρόπος βοηθά το ταίρι σας να βελτιωθεί, δεν το κάνει. Δημιουργείτε μια πληγή, η οποία πολύ δύσκολα επουλώνεται, λέει η Jeanie Winstrom, σύμβουλος ζευγαριών.

«Μάλλον θα έπρεπε να…»

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν όταν τους λένε οι άλλοι τι να κάνουν. Σύμφωνα με τους περισσότερους συμβούλους ψυχικής υγείας “Να είστε σίγουροι πριν προσφέρετε την προτροπή ή συμβουλή σας, ειδικά στο άλλο σας μισό. Με τον καιρό, αυτή η τακτική μπορεί να κάνει το ταίρι σας να αισθάνεται λιγότερη αυτοπεποίθηση ή ότι δεν εκτιμάτε τις δυνατότητές του”.

«Ok. Εντάξει»

Μπορεί να μοιάζει με κάτι απλό και να μην έχει μεγάλη σημασία αν πρόκειται για το πού θα επιλέξετε να φάτε, αλλά πρόκειται για μια αποτρεπτική φράση, η οποία μπορεί να δώσει την εντύπωση πως δεν νοιάζεστε αρκετά για να εμπλακείτε. ‘εχει αρντητική χροιά και μπορεί να κάνει τον άλλον να νιώθει παραμελημένος”, τονίζει η Tiya Cunningham-Sumter, πιστοποιημένη σύμβουλος σχέσεων.

«Αν με αγαπούσες θα…»

Το να απαιτείτε ακριβά δώρα ή συγκεκριμένες συμπεριφορές, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν όσοι προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον άλλον για να πετύχουν τον σκοπό τους. Η αγάπη είναι ανιδιοτελής και δεν ζητά ανταλλάγματα, λένε οι ειδικοί και εμείς το επικροτούμε.

pronews.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα