Πέμπτη, 30η Μαρτίου 2023  4:52 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 18:19

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 110η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, εαν δεν το αρχίσουμε να το βλέπουμε καθαρά.

- Ο Αμερικανικός ήλιος ανέτειλε και δύει χωρίς μεσημβρία.

- Τα κράτη δημιουργούν υπηρεσίες πληροφοριών για να παραπληροφορούν το λαό τους.

- Η εξουσία διαφθείρει. Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. [Λόρδος Άκτον]

- Το να μάθει κανείς να συμπεριφέρεται σαν νικητής μπορεί να είναι εξ' ίσου σημαντικό με την ίδια την νίκη.

- Εαν η Τουρκία φτάσει ποτέ να αποκτήσει την ιδιότητα του πλήρους μέλους της Ευρωπαικής Ένωσης, τότε θα είναι θέμα χρόνου ν'αρχίσουμε να μιλάμε για το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

- Διανοούμενοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ο καθένας τους ξεχωριστό τρόπο γραφής για τα ίδια θέματα.

- Αν ασχοληθείς με την πολιτική, όπως έχει σήμερα (ή και πάντοτε) αργά ή γρήγορα χάνεις την ελευθερία της σκέψης και του λόγου.

- Ισως το δημοκρατικό πνεύμα να μας κάνει εμάς τους Έλληνες να επιλέγουμε σηνιθισμένους ανθρώπους σαν κι εμάς για να μας καθοδηγούν. Το τίμημα όμως αυτής μας της επιλογής είναι βαρύ και δεν είναι άλλο απο τη φτώχεια της σημερινής μας ηγεσίας.

- Ο Πλάτων είχε πεί: η οι φιλόσοφοι πρέπει να γίνουν βασιλείς ή οι βασιλείς πρέπει να γίνουν φιλόσοφοι για να κυβερνηθεί σωστά μια πολιτεία.

- Ποτέ δεν χάνω το χρόνο μου σκεπτόμενος ζητήματα τα οποία είτε είναι αναπόφευκτα είτε αδύναμα. [Β. Μαρκεζίνης]

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 106 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 18:37
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News