Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:15 μμ
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 22:27

Σ.Α.Ε.Κ. Αγρινίου: Η παρουσίαση του βιβλίου «Το Χρονικό ενός Δυσλεκτικού» (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.- Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) Αγρινίου σε συνεργασία με τη Σ.Α.Ε.Κ. ΔΥΠΑ Αγρινίου, διοργάνωσαν την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα, ποιητή και επιστήμονα κ. Γιάννη Πάσχου, στο αμφιθέατρο της σχολής, στο χώρο του Πρώην Πολυκλαδικού.

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι κυρίες Μάκη Κωστούλα, εκπαιδεύτρια της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» της Σ.Α.Ε.Κ. Αγρινίου και Τραυλού Λαμπρινή εκπαιδεύτρια της ειδικότητας «Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» της Σ.Α.Ε.Κ. ΔΥΠΑ Αγρινίου στα πλαίσια των μαθημάτων τους με θέμα τη «Δυσλεξία».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Διευθυντές των σχολών κ. Καραγιάννης Βασίλειος (Σ.Α.Ε.Κ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) και κ. Μουτόπουλος Κωνσταντίνος (Σ.Α.Ε.Κ. ΔΥΠΑ), καθώς και η κα. Κοντόση Κωνσταντίνα Υποδιευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ο συγγραφέας στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο, «Το χρονικό ενός Δυσλεκτικού», περιγράφει με γλαφυρότητα, χιούμορ και τρυφερότητα, μνήμες, βιώματα και συναισθήματα της παιδικής του ηλικίας, αλλά συνάμα φανερώνει τη δύναμη του ανθρώπου να θέτει στόχους και να τους κατακτά ανεξαρτήτως δυσκολιών έχοντας πίστη στον εαυτό του.

Όντας δυσλεκτικός ο ίδιος δεν εξετάζει τη δυσλεξία από επιστημονική σκοπιά, αλλά φανερώνει την ανθρώπινη πλευρά της και τις δυσκολίες της αποδοχής των δυσλεκτικών ατόμων, σε μια κοινωνία και σε έναν κόσμο «αφιλόξενο» στη διαφορετικότητα.

Ο κ. Γιάννης Πάσχος, ορμώμενος από τα ερωτήματα των καταρτιζόμενων και του κοινού, παρουσίασε με αμεσότητα, ζωντάνια και χιούμορ το χρονικό του βιβλίου του και όλες τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος στο πέρασμα των χρόνων, εξαιτίας της δυσλεξίας, η οποία δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει όσα ονειρεύτηκε.

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα για την τιμή που μας έκανε να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας.

Η Διεύθυνση της σχολής Σ.Α.Ε.Κ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Αγρινίου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.