Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  11:27 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 22:36

Κατασκήνωση Αγίας Σοφίας Θέρμου: Από του χρόνου η λειτουργία της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατασκήνωση Αγίας Σοφίας Θέρμου: Από του χρόνου η λειτουργία της όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία ήδη είναι ενταγμένη στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ωστόσο εντός των επόμενων δυο μηνών θα ολοκληρωθούν οι βασικότερες εργασίες. Ο Δήμος Θέρμου δεδομένου ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος σχεδιάζει επιπλέον έργα στην κατασκήνωση

 Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Παρά το γεγονός ότι η κατασκήνωση στην Αγία Σοφία Θέρμου έχει ήδη ενταχθεί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, φαίνεται πως δεν θα προλάβει να λειτουργήσει φέτος. Ο λόγος που τελικά δεν θα φιλοξενήσει παιδιά είναι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που σχετίζονται με την εκτέλεση κάποιων εργασιών που εκκρεμούν. Το ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος η κατασκήνωση δίνει όμως τη δυνατότητα στο Δήμο Θέρμου να θελήσει να εμπλουτίσει περεταίρω τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, ακόμη και με την κατασκευή πισίνας κατάλληλης και για ΑμεΑ!

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας μιλώντας στη «Σ» σχετικά με την κατασκήνωση στην Αγία Σοφία σημείωσε:

«δεν θα λειτουργήσει φέτος η κατασκήνωση στην Αγία Σοφία, διότι χρειάζονται κάποιες περεταίρω εργασίες, έχει όμως ήδη ενταχθεί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Θέρμου με το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής θα υπάρξει επιχορήγηση από το Υπουργείο ύψους 400.000ευρώ για να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες που είναι σε εκκρεμότητα. Οι εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν αφορά τα λουτρά της κατασκήνωσης και γι' αυτό δεν προλαβαίνει η κατασκήνωση στην Αγία Σοφία να λειτουργήσει κατά τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο.

Μέχρι τώρα έχει περιφραχθεί ο χώρος, έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκοι, όλος ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να λειτουργήσει η κατασκήνωση είναι στη διάθεσή του Δήμου και γενικά ο χώρος της κατασκήνωσης έχει γίνει με μεγάλη επιμέλεια. Θα γίνει επίσης ακόμη ένα έργο μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μια εγκατάσταση αθλοπαιδιάς. Στο σύνολό τους οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διμήνου και γι' αυτό δεν γίνεται να προλάβει η κατασκήνωση της Αγίας Σοφίας να λειτουργήσει, παρά το γεγονός, όπως προαναφέραμε, ότι είναι ήδη ενταγμένη στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η δυναμικότητα της κατασκήνωσης είναι για 120 παιδιά. Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι 15 οικίσκοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν 8 παιδιά ο καθένας. Θα έρχονται παιδιά από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και μέσω Ταμείων. Φιλοδοξία του Δήμου Θέρμου είναι να γίνει η κατασκήνωση όπως παλιά και να αποκτήσει και πάλι την αίγλη που είχε στο παρελθόν.

Επίσης, με κάποιες τροποποιήσεις που σχεδιάζουμε μέσω της προγραμματικής περιόδου του νέου ΕΣΠΑ θα προσπαθήσουμε να κατασκευάζουμε πισίνα για παιδιά με αναπηρία στην κατασκήνωση. Ήδη ζήτησα τις προδιαγραφές από την ΕΛΕΠΑΠ για την πισίνα που διαθέτει, όπως επίσης μας ενδιαφέρει η κατασκήνωση να διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την πρόσβαση παιδιών με ειδικές ανάγκες».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 191 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.