Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:21 πμ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 19:53

Σωματεία του Αγρινίου καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έξι σωματεία του Αγρινίου καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, Χριστιανική Ένωση Αγρινίου, Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων – Τοπικό παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Φίλων του Αγίου Όρους, ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ και ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ προέβησαν στην έκδοση ψηφίσματος και αναφέρουν πως «Μόνον η κατά φύση Ένωση γεννά ζωή και η χρήση του σώματος πρέπει να οδηγεί στον αγιασμό σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, άλλωστε ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα με τη ρητή εντολή «αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε».

Το ψήφισμα αναλυτικά:

«Το προωθούμενο -ήδη προς διαβούλευση- νομοσχέδιο για την αναγνώριση του «γάμου» των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία «έρχεται» να διαστρέψει τις έννοιες του φυσικού, του ηθικού και της οικογένειας, σε μια προσπάθεια εσκεμμένης αλλοίωσης των κοινωνικών ηθών και της αλήθειας του Ευαγγελίου.

Η φύση διαθέτει νόμους και προκαθορισμένους ρόλους και η ζωή αναβλύζει μέσα από την αλληλοσυμπλήρωση αρσενικού και θηλυκού την οποία έρχεται να επισφραγίσει η πνοή του Θεού καθιστώντας τη γονεϊκότητα συν δημιουργία και θεόσταλτο δώρο το οποίο προκύπτει από την ψυχοσωματική ετερόφυλη ένωση του άνδρα και της γυναίκας.

Άκρως αντισυνταγματικό, όπως ήδη έγκριτοι Συνταγματολόγοι έχουν επισημάνει, καθώς στο Ελληνικό δίκαιο, θεμελιώδη προϋπόθεση τέλεσης γάμου αποτελεί η διαφορά του φύλου, ελλείψει δε αυτής, ο γάμος θεωρείται ανυπόστατος και μη νόμιμος. Ακόμη δε και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου διακρίνει τη διαφορά άνδρα και γυναίκας για την τέλεση του γάμου. Επιπρόσθετα το ίδιο το Ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει τη μητρότητα και την παιδική ηλικία, θέτοντας τα υπό την αδιαπραγμάτευτη προστασία του κράτους και κανένα νομοθέτημα δε μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά αυτά τα οποία αποτελούν θεμέλιο της Κοινωνίας μας και συνιστούν την εναρκτήριο και μόνη κινητήριο δύναμη για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς το παιδί χρειάζεται το πρότυπο της μητέρας και του πατέρα για να μεγαλώσει. Οτιδήποτε πέρα από αυτό συνιστά προσπάθεια τεχνητής δημιουργίας μορφωμάτων κόντρα στη φύση την οποία ο Θεός ύμνησε και δημιούργησε εξ απαρχής του κόσμου τούτου.

Μόνον η κατά φύση Ένωση γεννά ζωή και η χρήση του σώματος πρέπει να οδηγεί στον αγιασμό σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, άλλωστε ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα με τη ρητή εντολή «αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε».

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Επειδή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε μια νέα δήθεν ηθική που αντιβαίνει πλήρως στη φύση, το Ευαγγέλιο καθώς και στην Ελληνική Παράδοση και Ιστορία.

Επειδή η βιολογική ταυτότητα δεν επιδέχεται πειραματισμούς, ούτε μπορεί να είναι επιλέξιμη και να εμφανίζεται η κάθε ψύχωση ως έμφυλη ταυτότητα.

Επειδή δεν είναι δυνατό να απαξιωθεί ο θεσμός της οικογένειας και να εκφυλιστούν οι ηθικές αξίες, κάτι που θα οδηγήσει στον ευτελισμό του ανθρώπου και την καταστροφή του πολιτισμού μας.

Επειδή ΟΥΔΕΙΣ και κανένα νομοθέτημα δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας και την δημιουργία ενός κράτους που θα τους στερήσει την μητέρα και τον πατέρα, καταστρέφοντας τη ψυχοσωματική και πνευματική τους ανάπτυξη,  τη στιγμή μάλιστα που η δημογραφική απειλή στην πατρίδα μας κορυφώνεται όλο και περισσότερο και ο κίνδυνος αφελληνισμού παραμονεύει.

Επειδή σεβόμαστε την ελευθερία του καθενός να επιλέγει τον τρόπο της προσωπικής του ζωής, άλλωστε και η Εκκλησίας μας δεν απορρίπτει κανένα και τους δέχεται όλους εν μετανοία προσερχόμενους, πλην όμως  το δικαίωμα σε μια στείρα ζωή δε μπορεί να ανατρέψει τους νόμους της φύσης καθώς και τις κοινωνικές αξίες της ηθικής, και ως εκ τούτου δεν δύναται να νοείται γάμος ομοφυλοφίλων ούτε υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Επειδή στα αυτιά μας για πάντα θα αντηχεί ο λόγος του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σχετικά με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: «…Τι επιχειρούμε να διαγράψουμε από ένα παιδάκι, το όνομα, τη λέξη και το πρόσωπο της ΜΑΝΑΣ;;;Τι θα πείτε αύριο σε αυτό το παιδί; Ότι δεν του δώσατε την ευκαιρία να έχει μια ΜΑΝΑ να υμνήσει και να ζήσει;…» Ας δώσει ο καθένας μας εύλογα την απάντηση.

Επειδή οφείλουμε να αντισταθούμε στην προπαγανδιστική και ασφυκτική προσπάθεια των παγκόσμιων κυβερνήσεων για τη δημιουργία μιας έκφυλης και άνομης κοινωνίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο σας καλούμε μετ’ επιτάσεως και απευθύνοντας ύστατη έκκληση να πράξετε με θάρρος το αυτονόητο, να καταψηφίσετε το υπό κρίση νομοσχέδιο τιμώντας το αδιαμφισβήτητο χρέος σας απέναντι στους θεσμούς, τα παιδιά και την πατρίδα μας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

  • Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων
  • Χριστιανική Ένωση Αγρινίου
  • Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων – Τοπικό παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας
  • Πανηπειρωτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας
  • Σύλλογος Φίλων του Αγίου Όρους, ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
  • ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»
agrinionews.gr
Διαβάστηκε 214 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.