Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  6:50 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 23:51

Ιστορίες ζωής από τον 92χρονο παππού Μιχάλη με τα 19 εγγόνια (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των παππούδων και γιαγιάδων στην ανατροφή και την βοήθεια που δίνουν σε παιδιά και εγγόνια, μεταδίδοντας γνώσεις κι εμπειρίες, ήθος κι εντιμότητα.

Ο σεβασμός προς τους ηλικιωμένους ήταν καθιερωμένος στην ελληνική παράδοσή μας και αναφέρεται σε πολλά ιστορικά κείμενα της αρχαίας ιστορίας μας, π.χ. οι νέοι ή τα παιδιά τους είχαν υποχρέωση να φροντίζουν τους γονείς τους και να σέβονται τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους τόσο στην αρχαία Αθήνα, όσο και στην αρχαία Σπάρτη.

Ανήμερα της 1ης Οκτωβρίου - Ημέρας Σεβασμού των Ηλικιωμένων, βρεθήκαμε στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, στο φιλόξενο σπιτικό του παππού Μιχάλη και της γιαγιάς Αθηνάς, που μας ανοίγουν με χαρά την πόρτα τους και την καρδιά τους και απολαμβάνουμε μαζί τους μια υπέροχη κι απολαυστική συζήτηση...

 

Διαβάστηκε 955 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 23:54
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News