Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:20 πμ
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 18:26

Κατάδυση του Σταυρού στη Γέφυρα Τέμπλας-Τρεις βούτηξαν στον Αχελώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει με λαμπρότητα τη γιορτή του Φωτισμού της Ανθρωπότητας.

Βασική τελετουργία αυτής της ημέρας είναι ο Αγιασμός των Υδάτων με την Κατάδυση (Ρίψη) του Σταυρού που και ο δήμος Αγράφων πραγματοποίησε  σε πέντε πανέμορφα σημεία και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες .

‘Ενα από αυτά ήταν η Γέφυρα  Τέμπλας που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος με τρεις άνδρες να ρίχνονται στα νερά του Αχελώου για τον Σταυρό.

«Γιορτή του Φωτός λοιπόν σήμερα και όλοι ας βρούμε τον τρόπο να φωτίσουμε πρώτα τη δική μας ζωή και μετά τη ζωή των άλλων, προσθέτοντας καλοσύνη, αγάπη και ευγένεια.Στις μέρες μας ο κόσμος έχει πολλά βάσανα και δεν χρειάζεται να μαυρίζουμε περισσότερο τη ζωή κανενός άστοχα και αβασάνιστα αλλά να προσθέτουμε όπου μπορούμε μία ευχάριστη θετική νότα.Εξάλλου η καλοσύνη δεν είναι ο προορισμός αλλά ο δρόμος», αναφέρει ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 281 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.