Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  8:14 πμ
Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 19:26

Ο π. Δημήτριος Πατσιαλός νέος Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Νεάπολη Αγρινίου επισκέφθηκε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Κατά το κήρυγμά του ανέφερε, ότι σε λίγες ώρες, μια νέα σελίδα θα ανοίξει στην ιστορία της ανθρωπότητας και, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως στην πρώτη κάτασπρη σελίδα του νέου χρόνου, πρώτη – πρώτη θα γραφτεί η λέξη «ελπίδα».

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον συνταξιούχο Εφημέριο, π. Νικόλαο Τσιούφη, τον οποίο συνεχάρη και επαίνεσε για την πολυετή διακονία του στην Αρχιερατική Περιφέρεια Ινάχου και στην Ενορία του Αυλακίου. Επίσης τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τα ευλόγησε και τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρ. Δημήτριο Πατσιαλό, λέγοντας: «Κάθε φορά που έρχομαι σε αυτή την Ενορία διαπιστώνω, ότι είναι μία ζωντανή Ενορία. Οικογένειες εκκλησιάζονται, πολλά παιδιά διακονούν στο Ιερό Βήμα και όλοι εσείς συμμετέχετε με έναν κατανυκτικό τρόπο στην Θεία Λειτουργία, που σημαίνει ότι έχει επιτελεστεί πνευματική εργασία σε αυτόν τον τόπο. Τον π. Δημήτριο τον έχω συγκαταλέξει στους Ιερείς που έχουν αναλάβει τομείς ποιμαντικών δράσεων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Από αύριο, 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, διαδεχόμενος έναν εκλεκτό κληρικό, τον π. Μακάριο, ο οποίος για πολλά χρόνια διηκόνησε από την υπεύθυνη αυτή θέση. Θέλω να ευχηθώ στον π. Δημήτριο να έχει δύναμη στο νέο αυτό πόστο. Το Ραδιόφωνο είναι ένας άμβωνας και θέλω να τον παρακαλέσω να αξιοποιήσει το μέσο αυτό και να προσφέρει στους ακροατές την αλήθεια της πίστεως, την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, την ομορφιά της λατρευτικής ζωής, αλλά και τη γνώση γύρω από πολλά θέματα που ο άνθρωπος έχει ανάγκη να αποκτήσει».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 502 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.