Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:17 πμ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 12:29

«Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου»: μάχη ενάντια στην κατάργηση του Εφετείου υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «συζήτηση και απόφαση για την διαφαινόμενη ανακατανομή των ιδρυμάτων της Δικαιοσύνης και την εν γένει λειτουργία της στο Αγρίνιο και την Δυτική Ελλάδα» ήταν θέμα της χθεσινή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Πιο απλά, το θέμα αφορούσε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποτροπή κατάργησης του Εφετείου και του Πρωτοδικείου που εδρεύουν στο Αγρίνιο. Αποφασίστηκε η συγκρότηση «ομάδας δράσης»…

Η συζήτηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου που βρίσκεται σε κύκλο κινητοποιήσεων και κατά συνέπεια εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Δημήτρης Νικάκης. Ξεκίνησε με μια μακροσκελή ομιλία αναφερόμενός σε όλες τις πτυχές του ζητήματος και εκφράζοντας διεξοδικά τα επιχειρήματα κατά των αλλαγών που κυοφορούνται ενώ ανέπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο. Ευχαρίστησε και το Σώμα για την αποδοχή του αιτήματος να συζητηθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στηλίτευσε ωστόσο και τις απουσίες βουλευτών και άλλων παραγόντων.  «Οι πολιτικοί που έχουμε καλέσει κατά καιρούς μας  στηρίζουν στα λόγια, απουσιάζουν στις πράξεις. Θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, η δικαιοσύνη δεν αφορά τον δικηγορικό κόσμο αλλά όλη την τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ όσους ήρθαν εδώ σήμερα», σημείωσε ο κ. Νικάκης.

Η «δευτερολογία» του κ. Νικάκη  ήταν ωστόσο σύντομη και με αυτήν έκλεισε ο κύκλος των παρεμβάσεων στη συζήτηση. Κλείνοντας λοιπόν εξέφρασε τη διαφωνία του με τον βουλευτή Θ.Παπαθανάση ως προς τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Γ.Φλωρίδη. Επισήμανε εξάλλου πως η διεκδίκηση φυλακών δεν συνδέεται με τον αγώνα για διατήρηση του Εφετείου, δεν τίθεται δηλαδή ως προαπαιτούμενο, απαντώντας έτσι στον δήμαρχο Αγρινίου. Απευθυνόμενος στη βουλευτή Χριστίνα Σταρακά είπε πως δεν έχει ακούσει από το ΠΑΣΟΚ θέση για το θέμα «εκτός κι αν είμαι κουφός».

Το μήνυμα του ωστόσο το φύλαξε για το τέλος σχολιάζοντας και την απαισιοδοξία συναδέλφων του δικηγόρων που υποστήριξαν πως «το  Εφετείο είναι τελειωμένη υπόθεση». «Δεν διαπιστώνω κατάργηση. Διαπιστώνω ότι είστε απογοητευμένοι. Ακολουθήστε και το Εφετείο δεν θα καταργηθεί. Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. «Όπως αγωνίσθηκαν οι παλαιότεροι συνάδελφοι μας για να ιδρυθεί, έτσι θα αγωνισθούμε εμείς για να μην καταργηθεί. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Είμαστε πολλοί…», ήταν τα λόγια του κ. Νικάκη κλείνοντας την παρέμβαση του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.