Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:14 πμ
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 22:26

Διαπιστώσεις Κωνσταντάρα για το ζήτημα του Εφετείου- «είμαστε χλιαροί στις αντιδράσεις, δεν είμαστε όλοι μαζεμένοι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δεν είναι συντεχνιακό ζήτημα των δικηγορών» επισήμανε με έμφαση ο δήμαρχος Θέρμου και δικηγόρος Σπύρος Κωνσταντάρας στην παρέμβαση του στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για το ζήτημα του Εφετείου και του Πρωτοδικείου της πόλης που κινδυνεύουν με κατάργηση στα πλαίσια κατάρτισης του νέου δικαστικού χάρτη.

Όσα είπε ο κ. Κωνσταντάρας είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και ουσία καθώς ο ίδιος εξαρχής είχε επισημάνει την ανάγκη εγρήγορσης για το ζήτημα και είχε αναδείξει τη σοβαρότητα του.

Στην παρέμβαση του ο δήμαρχος Θέρμου επιχείρησε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα του «γιατί πρέπει να μείνει το Εφετείο στο Αγρίνιο» τονίζοντας πως στατιστικά οι υποθέσεις του το κάνουν βιώσιμο αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Επιχείρησε να απαντήσει και στο ερώτημα αν από τη λειτουργία του Εφετείου «ωφελείται ο πολίτης» αναφέροντας για παράδειγμα την ανάγκη να κατανοήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί πόσες διαδρομές κάνουν από τα δικαστήρια και οι ξενοδόχοι πόσοι άνθρωποι έρχονται για υποθέσεις και διαμένουν στην πόλη.

Έκανε λόγο επίσης για «τεχνικό διαχωρισμό Αγρινίου-Μεσολογγίου καθώς εγκλωβιζόμαστε στην καχυποψία κάτι θα πάρει το Αγρίνιο και θα χάσει το Μεσολόγγι και αντιστρόφως»

«Ο κόσμος λέει πως είμαστε χλιαροί στις αντιδράσεις. Δεν είμαστε όλοι μαζεμένοι», τόνισε με νόημα ο δήμαρχος Θέρμου ζητώντας να γίνει διεύρυνση του μετώπου διεκδίκησης και πως «το επόμενο βήμα είναι να είμαστε όλοι μαζί». Αναφέρθηκε στην ανάγκη συστράτευσης φορέων και συλλόγων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και όλων των βουλευτών και δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.