Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  12:21 μμ
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 10:21

Διοικητής Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας – Μ.Σερασκέρης: “Επιτέλους εισάγονται τα GRDs στα νοσοκομεία”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κατεπείγον χθεσινό σήμα τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα υπολογίζουν τις δαπάνες Υγείας

Όπως αναφέρει σε χθεσινοβραδινή ανάρτησή του στο, Facebook ο διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Σερασκέρης με κατεπείγον σήμα προς τα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν απο χθες τα οικονομικά πρωτόκολλα υπολογισμού των δαπανών Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερασκέρη πρόκειται για το αντικείμενο της διπλωματικής του εργασίας το μακρινό 1991 και ήταν κάτι που αναμενόταν από χρόνια από τους οικονομολόγους Υγείας. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια πολυαναμενόμενη κίνηση που θεωρείται η πιο σύγχρονη πρακτική παγκοσμίως και θα εκλογικεύσει τα οικονομικά της Υγείας.

Το αυξημένο κόστος των ιατρικών υλικών, οι ανατιμήσεις που καταγράφονται στις ιατρικές υπηρεσίες, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της ιατρικής και οι νέες θεραπείες όπως και τα καινοτόμα φάρμακα, έχουν καταστήσει πολλαπλώς ακριβότερα τα κόστη νοσηλείας και θεραπείας, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση των αποζημιώσεων στο κλάδο Υγείας.

Η εφαρμογή των DRGs, των ειδικών πρωτοκόλλων που προδιαγράφουν τα κόστη ανά θεραπεία ή ιατρικό περιστατικό (Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων), θα συμβάλλει στην εκλογίκευση των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών με τρόπο ώστε οι χρεώσεις να καταστούν δικαιότερες, καθώς και περισσότερο διαφανείς, τονίζουν κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς, διευκρινίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν σήμερα μακράν τον μεγαλύτερο πελάτη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Η ανάρτηση του κ. Σερασκέρη:

Διοικητής Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας - Μ.Σερασκέρης: "Επιτέλους εισάγονται τα GRDs στα νοσοκομεία"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.