Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:18 μμ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 20:00

Τιμήθηκαν οι Αιτωλοακαρνάνες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν ηρωικά στη μάχη της Γκραμπάλας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση – μνημόσυνο προς τιμήν των Αιτωλοακαρνάνων του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν ηρωικά στις από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 1940, στη μάχη της Γκραμπάλας στη θέση Βίγλα Καλπακίου.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν από κοινού ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Σύνδεσμο των Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 12-11-2023.

Χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνων έγινε από τον Δήμαρχο Κ. Λύρο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Εφέδρων Αξιωματικών Γ. Καλογεράκη, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, Ι. Μακρής.

Το «παρών» έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν παρουσία τέως Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς με την αυθεντική στολή της εποχής που φορούσαν οι Εύζωνες του 2/39 ΣΕ στο πόλεμο του 1940.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό: 

Φωτογραφίες: Π. Δασκαλάκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 414 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.