Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  2:21 μμ
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 20:15

Αγρίνιο: Τα αεροπορικά γραμματόσημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Φιλοτελικής Εταιρείας (εικόνες & βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρίνιου (Φ.Ε.Α.), όπου διεξήχθη σήμερα, νωρίτερα το απόγευμα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η παρουσίαση του μέλος της Φ.Ε.Α Θεοδόση Σαμψών που αφορούσε τα αεροπορικά γραμματόσημα, τα οποία είχαν εκδοθεί για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας που γίνονταν από το 1926 μέχρι και το 1933 αποκλειστικά μέσω αεροπλάνων.

Τα γραμματόσημα με τα οποία ασχολήθηκε η Φ.Ε.Α. απόψε ήταν τα πρώτα γραμματόσημα της Ελλάδας, τα οποία θα τοποθετούνταν σε επιστολές και καρτ ποσταλ κυρίως για πτήσεις που πραγματοποιούνταν από υδροπλάνα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πρίντεζι, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση για την δημιουργία τους, ενώ μετά από το 1933 χρησιμοποιήθηκαν νέα γραμματόσημα για ένα χρόνο όμως, καθώς η Ιταλική εταιρεία που πραγματοποιούσε την συγκεκριμένη πτήση – δρομολόγιο ενώθηκε με άλλη Ιταλική αεροπορική εταιρεία σταματώντας έτσι τα συγκεκριμένα δρομολόγια, ενώ τότε το Ελληνικό κράτος δημιούργησε και την δική του εταιρεία για την αερομεταφορά του ταχυδρομείου.

Η Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρίνιου (Φ.Ε.Α.) είναι ιδιαίτερα δραστήρια και κάθε φορά τα αφιερώματα που διοργανώνει κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ πέρσι το Νοέμβριο είχε διοργανώσει με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση στο Αγρίνιο, στην παλιά αγορά, στο πλαίσιο της οποίας συλλέκτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, παρουσίασαν βραβευμένες και σπάνιες συλλογές γραμματοσήμων με θέματα την αρχαία Ελληνική, την ιστορία και τη μυθολογία, την Επανάσταση του 1821, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αστρονομία, παλιά καρτ – ποστάλ από τις σημαντικές πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.

Η συνάντηση και σήμερα, ως είθισται, πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 374 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 22:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.