Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:16 πμ
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 09:14

Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει το Ραδιοταξί Αγρινίου – Αποκτά εφαρμογή κλήσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει το Ραδιοταξί Αγρινίου – Αποκτά εφαρμογή κλήσης όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία στόχος είναι η εφαρμογή κλήσης ταξί να τεθεί σε λειτουργία πριν τις γιορτές. Τι συζητήθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τα ταξί προσαρμόζονται και «επίσημα» στη νέα εποχή και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν και μέλη από το Ραδιοταξί Αγρινίου, κατόπιν πρόσκλησης, όπου συζητήθηκαν ζητήματα φλέγοντα για τον κάδο, όπως αυτό των διαδικτυακών πλατφορμών, αλλά και το θέμα των pos όπου από το νέο έτος θα είναι υποχρεωτικά.

Το Ραδιοταξί Αγρινίου σύντομα θα αποκτήσει σύγχρονη εφαρμογή κλήσης ταξί και μέσα από την εφαρμογή αυτή οι επαγγελματίες οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους έναν επιπλέον τρόπο ενίσχυσης του εισοδήματος τους!

Στόχος είναι η εφαρμογή του Ραδιοταξί Αγρινίου να τεθεί σε λειτουργία πριν τις γιορτές, ενώ αν δεν επιτευχτεί αυτό θα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να υλοποιηθεί και να μπει σε λειτουργία, καθώς το ζήτημα αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας για το Ραδιοταξί Αγρινίου!

Η πλατφόρμα – εφαρμογή έχει ήδη σημαντική απήχηση, τόσο στους επιβάτες όσο και στους οδηγούς στην Αθήνα και σε τουριστικά μέρη και θέλοντας οι επαγγελματίες του Αγρινίου να περιφρουρήσουν περισσότερο το έργο τους, αλλά και να συμβαδίζουν με τις νέες τεχνολογίες  και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής δημιουργούν την εφαρμογή αυτή!

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στη «Σ», τόσο για την συνέλευση, όσο και για την εφαρμογή που δημιουργεί, αλλά και για τα pos που από το νέο έτος θα είναι υποχρεωτικά στα ταξί τονίζει:

Ο Λεωνίδας Μάττας

«Αναλύσαμε διάφορα ζητήματα του κλάδου που μας απασχολούν. Εκ των βασικότερων ήταν αυτό των διαδικτυακών πλατφορμών, αλλά και του pos, που από το νέο έτος γίνεται υποχρεωτικό.

Η εφαρμογή για τις διαδικτυακές πλατφόρμες λειτουργούν στην Αθήνα και στις τουριστικές περιοχές. Τα Ραδιοταξί θέλουμε να έχουμε εμείς τις εφαρμογές αυτές, ώστε να μην χρειαστεί οι μεγάλες εταιρείες να φτάσουν μέχρι εδώ. Αποκτώντας δικές μας πλατφόρμες διασφαλίζουμε και περιφρουρούμε περισσότερο το έργο μας.

Θέλουμε τα ραδιοταξί να παραμείνουν όπως είναι ως προς την λειτουργία τους, αλλά να παρέχουν και υπηρεσίες μέσω εφαρμογής, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να τηλεφωνήσει ο πελάτης.

Το επόμενο άμεσο βήμα που σκοπεύει να κάνει το Ραδιοταξί Αγρινίου είναι η δημιουργία τέτοιας πλατφόρμας. Αυτό θα ισχύσει γενικότερα, όπου δεν υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές σε ραδιοταξί, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι χρήστες αυτών των  πλατφορμών.

Στο Αγρίνιο σκοπός είναι η πλατφόρμα αυτή να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, πριν τις γιορτές αν είναι δυνατόν. Αν δεν τα καταφέρουμε να το θέσουμε σε εφαρμογή πριν τις γιορτές θα είναι θέμα χρόνου να τεθεί σε λειτουργία. Είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

Ένα άλλο θέμα που μας απασχόλησε είναι τα POS. Αυτή την στιγμή το pos στα ταξί είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό, ωστόσο στο Αγρίνιο υπάρχουν ταξί που δουλεύουν ήδη με pos. Η χρήση και pos στα ταξί θα είναι υποχρεωτική από το νέο έτος, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από το Υπουργείο, αλλά και την Ομοσπονδία.

Είναι μια υπηρεσία που βλέπουμε πως ζητά ο κόσμος και δεν μπορούμε να μην την παρέχουμε από την στιγμή που τη ζητά το επιβατικό κοινό.

Συζητήσαμε συνεπώς κυρίως το πρακτικό κομμάτι που είναι ένα ζήτημα, διότι δεν είναι πάντα εύκολο να σταματάς στη μέση του δρόμου και να κόβεις την κυκλοφορία, επίσης το ταξί πρέπει να διαθέτει σίγουρα internet, ενώ το βασικότερο όλων είναι ότι υπάρχουν περιοχές και σημεία που δεν καλύπτονται από το internet, αν και σταδιακά βελτιώνεται το σήμα και η παροχή internet σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Βέβαια κάποια ζητήματα θα τα δούμε και στην πράξη. Αν είναι ο πελάτης να μεταβεί σε περιοχή που δεν διαθέτει internet ή έχει πολύ κακό σήμα και θέλει να πληρώσει με κάρτα θα πληρώσει αναγκαστικά στην αρχή της διαδρομής. Πρέπει να υπάρχει κάποια συνεννόηση με τον πελάτη, αν και οι περιοχές που δεν καλύπτονται από internet είναι ελάχιστες. Γνωρίζουμε τις τιμές ανάλογα με τον προορισμό, ενώ σκοπός μας είναι να δουλέψουμε και να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίας, ποιοτικότερες προς το επιβατικό κοινό ως επαγγελματίες και φυσικά οικονομικότερες αν μπορούμε».

Ο κ. Μάττας τόνισε επιπλέον πως η συνέλευση διοργανώθηκε από το Σωματείο και τα Ραδιοταξί της Πάτρας και στο πλαίσιο της συνέλευσης οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί συζήτησαν την παράταση και αύξηση της ηλικίας των ταξί, καθώς και διάφορα τρέχοντα θέματα που αφορούν το κλάδο.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.