Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  10:16 μμ
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 00:14

Αιτωλοακαρνανία: Έρχονται 6.270 σχολικά γεύματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιτωλοακαρνανία: Έρχονται 6.270 σχολικά γεύματα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και αναμένει το Υπουργείο Παιδείας, ώστε μέσα στο Οκτώβριο να ξεκινήσει η διανομή των σχολικών γευμάτων

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στα δημοτικά σχολεία κατά το παρελθόν είχε θεσπιστεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, στο οποίο η Αιτωλοακαρνανία για πρώτη φορά εντάχθηκε το 2017. Αυτό το πρόγραμμα «τρέχει» ακόμη και σήμερα και κάθε χρονιά πανελλαδικά διευρύνεται, καθώς εντάσσονται όλο και περισσότερα σχολεία!

Η διανομή των γευμάτων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές μπορεί να γίνονται από τοπικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, ωστόσο, φέρουν από την έναρξη του προγράμματος την «υπογραφή» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Πέρυσι τα σχολικά γεύματα ξεκίνησαν να διανέμονται στα σχολεία στα μέσα περίπου του Οκτωβρίου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και κατά το παρελθόν είχαν διαπιστωθεί στο νομό μας κάποιες «αρρυθμίες», που οφείλονταν καθαρά στο Υπουργείο.

Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες από καιρό, ώστε σε ό,τι την αφορά με το γραφειοκρατικό σκέλος να είναι ήδη προετοιμασμένη, ώστε να μην υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση και να μην προκύψει κανένα κόλλημα.

Ο επικεφαλής του προγράμματος των σχολικών γευμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλκίκας μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

«Κάθε Διεύθυνση, όπως και η δική μας, ενημερώθηκε πως σχετικά με τα σχολικά γεύματα θα πρέπει κατά προτεραιότητα να προωθηθούν τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πέρυσι και έπειτα τα υπόλοιπα. Οι μερίδες μέχρι στιγμής στο Αγρίνιο είναι 3.518 και στους Δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας είναι συνολικά 2.752. Με τη σειρά της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στην Περιφέρεια και από κει πρέπει να διαβιβαστούν στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να εγκριθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚΑ το πρόγραμμα και για την περιοχή μας, να έρθει η εγκύκλιος και να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Μια βασική διαδικασία και προϋπόθεση είναι πως το Υπουργείο ζητά να συμμετάσχει το σύνολο σχεδόν των μαθητών του εκάστοτε σχολείου στο πρόγραμμα, γι’ αυτό προβλέπεται και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. Ελπίζουμε πως την επόμενη εβδομάδα να αποσταλεί η εγκύκλιος από το Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, να συντάξουμε τον πίνακα των μαθητών και των σχολείων για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Πριν από αυτό κάθε σχολείο θα πρέπει να μας αποστείλει τη λίστα με τους μαθητές που θα συμμετάσχουν. Πέρυσι η διαδικασία αυτή από τη στιγμή που έφτασε η εγκύκλιος, το Υπουργείο ήθελε να την ολοκληρώσουμε σε δύο με τρεις μέρες. Φέτος είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι αντίστοιχο. Επίσης, να σημειώσουμε πως για να λειτουργήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων πρέπει να συσταθεί επιτροπή τριμελής σε κάθε σχολείο, στην οποία να έχουν οριστεί και αναπληρωματικά μέλη. Πέρυσι τα σχολικά γεύματα «έφτασαν» στους μαθητές στις 14 Οκτωβρίου. Είναι σημαντικό να διευρυνθεί ο αριθμός των μερίδων, όπως επίσης και να δοθούν χρήματα στα σχολεία. Τα γεύματα προσφέρονται στους μαθητές με συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές και μέσα σε ειδικές συσκευασίες».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 237 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.