Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  12:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 22:39

Τα τέσσερα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν έχεις καιρό να κάνεις σεξ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σύγχρονη καθημερινότητα έχει μια σειρά από αντιξοότητες που συχνά καταστρέφουν την ερωτική μας διάθεση, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε σεξ για καιρό.

Πέρα από το ότι το σεξ είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφο μας, χάνουμε και πολλά ακόμη πλεονεκτήματα.

Αυτό θα το καταλάβουμε καλύτερα αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ.

1. Μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή μας πίεση

Το σεξ βελτιώνει τη φυσιολογική απόκριση του σώματός μας στο στρες κι αυτό διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε χαμηλότερο επίπεδο.

2. Αγχωνόμαστε περισσότερο

Το καλό σεξ μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε -έστω και για λίγες ώρες- όλα μας τα προβλήματα και να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε. Σε αυτή τη συνθήκη μπορεί να δούμε τα πράγματα που μας συμβαίνουν από άλλη οπτική, λιγότερο πιεστική. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, μάλιστα, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες: οι ορμόνες που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής μας.

3. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι ασθενείς έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είχαν μια εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση της ανοσοσφαιρίνης A, ένα αντίσωμα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία.

4. Μπορεί να μειωθεί η απόδοσή μας στη δουλειά

Όσοι έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι στα επαγγελματικά τους. Η αλυσίδα πάει ως εξής: υγιής σχέση σημαίνει υγιής σεξουαλική ζωή που φέρνει ευτυχία άρα αυτή μεταφέρεται και στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερη όρεξη για δουλειά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.