Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:17 μμ
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 10:09

Πάρκο Αγρινίου: κόσμος το επισκέπτεται, κοσμοσυρροή στην παιδική χαρά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Παρότι ακόμη επισήμως δεν έχει παραληφθεί η ήπια ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου, ήδη τα απογεύματα υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει μέσα από τις ανοιχτές πόρτες που έχει αφήσει το πρώην εργοτάξιο και εν αναμονή κάποιων τελευταίων εργασιών.

Το ότι υπάρχει φωτισμός (και εδάφους) και υπάρχει κινητικότητα δημιουργεί ένα ρεύμα από Αγρινιώτες που πάνε να επισκεφτούν ένα αγαπημένο μέρος όπου δεν είχαν πρόσβαση. Το ανατολικό κομμάτι του Πάρκου είναι το λιγότερο επισκέψιμο γιατί είναι αυτό που περιέχει το παλιό αναψυκτήριο και τους γύρω χώρους, που είναι αντικείμενο άλλο έργου, που ήδη μπήκε σε διαδικασία πραγματοποίησης.

Αρκετοί περίμεναν κάτι πολύ εξελιγμένο, κάποια δραματική ανάπλαση, όμως όσοι παρακολουθούν τα τοπικά θέματα ήξεραν ότι δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι τέτοιο διότι πολύ απλά οι αλλαγές δεν θα “περνούσαν” από το Δασαρχείο(λόγω της ειδικής φύσης του Πάρκου) και τον Επίτροπο.

Ειδικά, σε ό, τι αφορά το Δασαρχείο όσοι ασχολήθηκαν με το έργο έχουν να το λένε ότι ίσως ήταν η πρώτη φορά που ήταν “καταπάνω”, κάθε μέρα, ώστε να μην υπάρξει παρέκκλιση ούτε κατά χιλιοστό από την μελέτη. Για παράδειγμα, αυτό που ακούγεται πολύ είναι ότι ήθελε μια τεχνητή λίμνη με νερό, όμως κάτι τέτοιο ήταν από την αρχή εκτός συζήτησης.

Συν τοις άλλοις μετά από τόσες προσφυγές στο παρελθόν και την εμπλοκή τόσων πολιτών και συλλογικοτήτων στην παρακολούθηση του έργου μόνο κάτι ήπιο μπορούσε να περάσει.

Ο χώρος που γνωρίζει μεγάλες “πιένες” είναι η καινούργια παιδική χαρά που φιλοξενεί τα απογεύματα εκατοντάδες κόσμου. Έξω από την μάντρα του Πάρκου υπάρχει ακόμη και θέμα με το πάρκινγκ καθώς δεκάδες γονείς πάνε τα παιδιά τους να παίξουν και πλημμυρίζουν όλο το “ανοιχτό”, μη δασωμένο, μέρος του Πάρκου.

Επανέναρξη, λοιπόν, για το Πάρκο και η πρώτη προσέλευση, λέει, πως θα ξαναγίνει πάλι σημείο αναφοράς, ειδικά όταν θα μπορείς να πιείς και να φας κάτι στο νέο αναψυκτήριο ή να συνδυάσεις την βόλτα με κάποια καλλιτεχνική δράση.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 591 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 10:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.