Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:19 μμ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 23:07

Οι εκβιαστές που καταστρέφουν ανθρώπους (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εκβιαστές που καταστρέφουν ανθρώπους. Τα γεγονότα της Αγίας Γραφής που διαβάζουμε είτε αυτά είναι στην Παλαιά Διαθήκη είτε στην Καινή Διαθήκη, δεν είναι μόνο να μας θυμίζουν κάποια ιστορικά γεγονότα. Ταυτόχρονα μας βοηθούν στο πως θα ανέβουμε πνευματικά στη ζωή μας.

Μέσα από τα γεγονότα αυτά διακρίνουμε τους ανθρώπους της εποχής εκείνης και με την βοήθεια του Θεού προσπαθούμε να διορθωθούμε ή να μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους σκληρούς που προσπαθούν να κάνουν κακό.

Το ιστορικό γεγονός που βλέπουμε στο βίντεο αυτό, μας βοηθά πρώτον να μην φτάσουμε κι εμείς και γίνουμε άπληστοι, εκβιαστές και συκοφάντες, αλλά ταυτόχρονα πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Άνθρωποι που ασκούν ψυχολογική βία, σωματική βία, οικονομική βία, κλπ, άνθρωποι αρρωστημένων επιθυμιών και απαιτήσεων βλέπουμε το πως ενεργούν και προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Βλέπουμε τα στάδια του εκβιασμού αυτών των διαστροφικών και απάνθρωπων ατόμων, το πως κινούνται υπόγεια μόνο και μόνο για να βλάψουν τους γύρω τους. Όμως ο Θεός δίνει τη λύση και μας μαθαίνει πως να φυλασσόμαστε.


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 239 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 23:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.