Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:16 μμ
Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 12:10

«Σφίγγα» ο Αυγενάκης για τον Αχελώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σφίγγα» ο Αυγενάκης για τον Αχελώο. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέπτεται τη Θεσσαλία και οι τοπικοί παράγοντες του θέτουν το ζήτημα της εκτροπή του Αχελώου δεν είναι είδηση, είναι το απολύτως αναμενόμενο.

Το ότι όμως ο Υπουργός αποφεύγει τουλάχιστον δημόσιο να πάρει θέση, ίσως κάτι να δείχνει. Σε αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη περιοδεία του στη Θεσσαλία άκουσε για την εκτροπή του Αχελώου, ο ίδιος όμως τουλάχιστον στις δημόσιες τοποθετήσεις του αρκέστηκε να αναφερθεί για το αρδευτικό πρόβλημα της Θεσσαλίας στα έργα που δρομολογούνται μέσω του προγράμματος Ύδωρ 2.0. και όχι στον Αχελώο.

Από την πλευρά των Θεσσαλών πάντως ως συνήθως ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός πρωτοστάτησε και πάλι χαρακτηρίζοντας τον Αχελώο το «νούμερο ένα έργο στην Ευρώπη», «Χωρίς Αχελώο τα πράγματα είναι δύσκολα. Με την κλιματική αλλαγή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έργο στην Ευρώπη», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι από την ολοκλήρωσή του θα «παράγει δωρεάν ρεύμα, θα προσφέρει αντιπλημμυρική θωράκιση, θα προσφέρει τουριστική αναβάθμιση, δίνοντας ζωή σε όλη την περιοχή».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εμφατικά δήλωσε πως «όταν μιλάμε για το πρόβλημα άρδευσης στη Θεσσαλία και δεν λέμε τη λέξη Αχελώος, είναι σαν να έχουμε έναν ελέφαντα στο δωμάτιο και δεν τον κατονομάζουμε. Δεν γίνεται να λυθεί το αρδευτικό πρόβλημα στη Θεσσαλία αν δεν ολοκληρωθεί η μερική εκτροπή του Αχελώου στον θεσσαλικό κάμπο» και εκτίμησε πως επειδή έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να είναι από τα επισπεύδοντα…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.