Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:22 μμ
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 19:14

Μεγάλος «πονοκέφαλος» το στεγαστικό πρόβλημα στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγρίνιο, το οποίο και… παραδοσιακά «αναδύεται» στην επιφάνεια κάθε Αύγουστο ένεκα των συνθηκών-συγκυριών, είναι αυτό της στέγασης.

Με το agrinionews.gr επικοινώνησαν συμπολίτες που εξέφρασαν τις αγωνίες τους τόσο για την δυσκολία που παρατηρείται στην εξεύρεση κατοικίας προς ενοικίαση, όσο και για τις τιμές που έχουν πάρει την… ανιούσα.

Κατά την διάρκεια του Αυγούστου υπάρχει μία «ανανέωση» ενοικιαστών, καθότι φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους ξενοικιάζουν και στην θέση τους έρχονται νέοι (με τον αριθμό τους ως γνωστόν να μειώνεται χρόνο με το χρόνο). Φυσικά υπάρχει και κόσμος που κατοικεί μόνιμα στο Αγρίνιο και αναζητά στέγη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μία… ευκαιρία και για αυτούς να το πράξουν.

Πόσο εφικτό είναι όμως;

«Υπάρχει μεγάλη δυσκολία για εξεύρεση μεγαλύτερων διαμερισμάτων. Σε ότι αφορά τα μικρότερα υπάρχει διαθεσιμότητα τη δεδομένη στιγμή ωστόσο τα πράγματα είναι υποτονικά. Η δυσκολία αφορά την εξεύρεση καλών σπιτιών.

Μεγάλα και καλά σπίτια δύσκολα θα βρει κανείς. Μιλάμε ως επί το πλείστον για παλιά διαμερίσματα. Σε 80-100 τετραγωνικά και άνω, ότι υπάρχει διαθέσιμο είναι και ακριβό. Αυξήσεις υπάρχουν φυσικά και στα μικρότερα διαμερίσματα είναι γενικό το φαινόμενο», τόνισε η μεσίτρια, Αλεξάνδρα Καραχρήστου-Κανή.

«Γενικώς κατοικίες ακόμα και μεταξύ 35-45 τετραγωνικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Μπορεί πολλοί να πίστεψαν ότι με την μείωση του αριθμού των φοιτητών λόγω των τμημάτων που έκλεισαν/έφυγαν πως η κατάσταση θα άλλαζε και ότι θα έμεναν αρκετά μικρά σπίτια ξενοίκιαστα, ωστόσο λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα.

Πολλά σπίτια νοικιάστηκαν από νέα ζευγάρια. Σε συνδυασμό με το δεκαετές «πάγωμα» στην οικοδομή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον είναι πολύ δύσκολη. Μεγαλύτερα σε τετραγωνικά σπίτια είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν. Και όσα υπάρχουν ενοικιάζονται σε τιμές 450-500 ευρώ/μήνα. Αυξήσεις στις τιμές υπάρχουν και στα μικρότερα σπίτια», υπογράμμισε ο μεσίτης Στράτος Καλύβας, προσθέτοντας ότι «καλό θα ήταν κατά την άποψή του να διατηρηθούν οι τιμές των ενοικίων σε ένα ορθολογικό επίπεδο, καθότι το Αγρίνιο δεν έχει την δυνατότητα να απωλέσει και την «ταμπέλα» της φθηνής επαρχιακής πόλης…»

Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω είναι μία παγιωμένη κατάσταση και σε άλλες πόλεις της επαρχίας. Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα «πονοκεφαλιάζουν» όλους όσους βρίσκονται σε αναζήτηση στέγης τη δεδομένη στιγμή.

Αφενός δεν υπάρχουν οι συνθήκες για έναν σπουδαστή που έχει επιλέξει το Αγρίνιο να βρει εύκολα κατοικία, αφετέρου οι «μόνιμοι» δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες-υποχρεώσεις με δεδομένο ότι τα λειτουργικά κόστη παίρνουν πορεία… «εκτόξευσης».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 552 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.