Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:18 πμ
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 18:05

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης για την ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της, η ανάπλαση  στα πρώτα 200μ., του δρόμου της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα, να φανεί πραγματικά, πως «μεταμορφώνεται» η διαδρομή αυτή.

Για την εξέλιξη του έργου μας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν, ώστε να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, χωρίς «ράβε ξήλωνε».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μαυρομμάτης έδωσε, στο γεγονός ότι στο πεδίο εκτέλεσης του έργου είναι σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές εργολαβίες και στον συντονισμό που έχει επιτευχθεί. Εξηγώντας ότι γίνεται ταυτόχρονα, η ανάπλαση του δρόμου, η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και οι προεργασίες για την κατασκευή δυο νέων γεφυρών, όπως αναφέρει το messolonghinews.gr

Κι αυτό διότι στη μελέτη της ανάπλασης του δρόμου της Τουρλίδας, δεν περιλαμβανόταν η υπογειοποίηση και η ανακατασκευή των ετοιμόρροπων γεφυρών στην 3η και 7η καμάρα.

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα την άνοιξη του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της, η ανάπλαση.

 
Επίσης, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, για την όποια τους ταλαιπωρία αυτό το διάστημα, επισημαίνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου έχει χαραχθεί και με τα δεδομένα της κυκλοφορίας των νερών για το ιχθυοτροφείο της Κλείσοβας και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνουν τώρα οι γέφυρες.

Τέλος ο κ. Μαυρομμάτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όταν θα ολοκληρωθεί το έργο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με ασφάλεια την ομορφότερη διαδρομή της χώρας και να χρησιμοποιούν για άθληση τον 4χλμ. «φυσικό διάδρομο γυμναστικής» που κατασκευάζεται. Εννοώντας το ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, δυο κατευθύνσεων.

Από την πλευρά του ο κατασκευαστής του έργου, Ανδρέας Τσέλιος μας περιέγραψε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσέλιος είπε ότι για τη διευκόλυνση των λουόμενων από την επόμενη εβδομάδα οι εργασίες θα περιοριστούν στην κατασκευή του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου.

Επίσης, τόνισε ότι κατά μήκος του δρόμου, δεξιά και αριστερά κατασκευάστηκαν, τοιχίο εγκιβωτισμού, για τη μέγιστη θωράκιση του καταστρώματος του δρόμου από πιθανές καθιζήσεις.

Υ.Γ. Την ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης μας την έκανε προχθές Τρίτη 11 Ιουλίου, αμέσως μόλις του απευθύναμε σχετικό αίτημα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 454 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.