Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:16 πμ
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 21:26

Αγρίνιο: Οι εκπτώσεις θα βρουν άλλους κλειστούς και άλλους ανοικτούς – Debate για τα Σάββατα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιχτά θα είναι και φετινά Σάββατα αρκετά καταστήματα, παρά τη σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου  

Αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου, με τους εμπόρους του Αγρινίου να αισιοδοξούν για καλύτερες ημέρες και αυξημένη κίνηση, έπειτα από έναν δύσκολο Ιούνιο.

Οι θερινές εκπτώσεις είναι ανάσα για τους εμπόρους του Αγρινίου, αν και το «μήλον της έριδος» στην πόλη πόσα τελικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά ή κλειστά το Σάββατο. Πέρυσι ένα ποσοστό των εμπορικών καταστημάτων άνοιξε, ενώ φέτος ήδη ξεκίνησε δειλά – δειλά η «μάχη της αφίσας».

Τα καταστήματα έχουν στις βιτρίνες τους αφίσα είτε αυτήν του Εμπορικού Συλλόγου, είτε δική τους, ενημερώνοντας αναλόγως αν τα Σάββατα του καλοκαιριού θα είναι ανοιχτά ή κλειστά τα καταστήματα.

Ωστόσο, το ευτυχές γεγονός για τους εμπόρους του Αγρινίου είναι πως τώρα φαίνεται να ξεκινάει το καλοκαίρι και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το πότε ξεκινά η εκπτωτική περίοδος και σε τι ποσοστά θα κυμανθούν οι εκπτώσεις είναι μεγάλο και ευελπιστούν ότι αυτό το ενδιαφέρον θα «αποτυπωθεί» και στο ταμείο τους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στη «Σ» για το θέμα τόνισε: «οι εκπτώσεις αρχίζουν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον και κίνηση στα καταστήματα που εκτιμώ πως θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχει πληρότητα και ποιότητα σε όλα τα προϊόντα, καθώς διαχρονικά οι έμποροι του Αγρινίου μπορούσαν να καλύψουν όλες τις ανάγκες με μεγάλο εύρος τιμών και μεγάλη ποικιλία. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θεωρώ πως θα είναι υψηλά τα ποσοστά εκπτώσεων και εύχομαι να είναι αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από το Σάββατο 08/07 έως και 19/08, τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά κατόπιν της απόφασης των μελών του Εμπορικού Συλλόγου. Όποιος συμμετέχει σε ένα όργανο πρέπει να τηρεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και να τις επιβεβαιώνει με το να τις ακολουθεί. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Η αξία του μέλους είναι στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις. Πρέπει να καλύπτονται και οι δύο ισόποσα.

Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέραν από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, για τα οποία μπορώ να πω πως όπως έχουν δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και μέσα στις υποχρεώσεις αυτές είναι και η τήρηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας μετά από δημοκρατικές διαδικασίες».

Η Λένα Καρακώστα

Η Λένα Καρακώστα, από την πλευρά της,  επεσήμανε: «οι προσδοκίες μας φυσικά και είναι μεγάλες για τις εκπτώσεις, αλλά χρειαζόμαστε και βοήθεια από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Δήμο για να διαφημίσουν τα καταστήματά μας και την πόλη μας και θεωρώ πως τότε ο κόσμος θα δείξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Τα πράγματα είναι πεσμένα και ο κόσμος δυσκολεύεται. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ελπίζοντας πως με την βοήθεια όλων θα πάνε όλα καλά.

Απογοητεύτηκα ότι και πάλι φέτος πολλά καταστήματα θα είναι κλειστά τα Σάββατα. Δεν διαφωνώ πως η κίνηση είναι πεσμένη λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και ο κόσμος φεύγει, αλλά επειδή ζούμε δύσκολα δεν θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος θα πάει διακοπές. Αν λοιπόν ήταν όλη η αγορά ανοιχτή και αυτό το προωθούσαμε και υπήρχε συγκοινωνία το Σάββατο από τα χωριά, τότε θα είχαμε κόσμο. Το Σάββατο πάντα υπάρχει κόσμος, βγαίνει το μεροκάματο. Εγώ κανένα Σάββατο δεν κλείνω την επιχείρησή μου, γιατί εκτός των άλλων γίνονται γάμοι και βαπτίσεις και οι επισκέπτες αναζητούν να ψωνίσουν κάποια πράγματα και δεν βρίσκουν. Τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά το Σάββατο».

Ο Κωνσταντίνος Τσακανίκας

Ο Κωνσταντίνος Τσακανίκας ανέφερε: «περιμένουμε κάτι καλύτερο από τις εκπτώσεις, όπως και ο κόσμος περιμένει κάτι καλύτερο γιατί ως προς το οικονομικό κομμάτι είναι πιεσμένος. Ρωτάει για τις τιμές και την εκπτωτική περίοδο εδώ και πολύ καιρό και ήδη ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο ως προς τις τιμές των προϊόντων μας. Ελπίζουμε να αποδώσει όλη η εκπτωτική περίοδος, αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Θεωρώ πως το Σάββατο τα καταστήματα του Αγρινίου πρέπει να είναι ανοιχτά. Έχουν παρέλθει οι παλιές εποχές που κλείναμε. Τώρα όλος ο κόσμος ζητά τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, σε όλες τις γειτονικές πόλεις τα καταστήματα είναι ανοιχτά το Σάββατο και ο κόσμος φεύγει από εμάς. Εφ’όσον κλείνουν τα εμπορικά θεωρεί πως τα έχουμε πιάσει τα λεφτά μας».

Ο Σεραφείμ Γιαννόπουλος

Ο Σεραφείμ Γιαννόπουλος τόνισε: «ελπίζουμε πως φέτος θα έχουμε δουλειά κατά την εκπτωτική περίοδο, καθώς είναι μέσα στη σεζόν η περίοδος. Τώρα ξεκινάει το καλοκαίρι, μέχρι τώρα είχαμε άστατο καιρό. Τώρα που ξεκινάνε οι διακοπές, τα μπάνια, οι εξορμήσεις στο βουνό υπάρχουν ανάγκες.

Εμείς έχουμε οργανωθεί και παρέχουμε όλα τα προϊόντα. Οι εκπτώσεις βέβαια δεν είναι σωστό να γίνονται τώρα, καθώς το νόημά τους είναι να γίνονται όπως ήταν παλιά, από αρχές Αυγούστου μέχρι και 20 Αυγούστου δηλαδή, διότι τα καταστήματα έχουν δουλέψει με τα νέα εμπορεύματα που έφεραν για το καλοκαίρι και στο τέλος ό,τι έμεινε το έβαζαν σε προσιτές τιμές για να μπορεί  ο κόσμος να αγοράσει.

Τώρα τα εμπορεύματα που φέρνουμε τα βγάζουμε αμέσως σε έκπτωση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να το κάνουμε λόγω της ύπαρξης των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εταιρειών που ακλουθούν την πρακτική αυτή. Το Σάββατο πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά. Το σύστημα που ακολουθούσαμε κάποτε να κλείνουμε το Σάββατο γίνονταν τα χρόνια εκείνα που η αγορά ήταν στο Αγρίνιο και μόνο.

Η αγορά πλέον δεν μας ανήκει, υπάρχουν πολυκαταστήματα, πολυεθνικές, franchise, λαϊκές αγορές, κινέζικα καταστήματα και όλα αυτά είναι ανοιχτά το Σάββατο. Ο εμπορικός σύλλογος στο ζήτημα αυτό είναι λάθος. Όταν στην γειτονιά μας υπάρχουν 10 καταστήματα και τα 8 είναι ξένα και είναι ανοιχτά, μπορούμε να κλείνουμε εμείς; Ο κόσμος θεωρεί πως τον δουλεύουμε. Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά και κλείνουμε το Σάββατο.

Το Σάββατο κατά το ήμισυ είναι εργάσιμη ημέρα και ο κόσμος την υπολογίζει, συνεπώς εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε ανάποδα. Το να κλείνουμε εμείς και να μένει όλη η αγορά ανοιχτή είναι παράλογο και αντιεπαγγελματικό. Πέρυσι το 80% των καταστημάτων ήταν ανοιχτά, φέτος αν δεν είναι παραπάνω, το 80% πάλι θα είναι ανοιχτά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 347 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.