Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  10:19 μμ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 11:06

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Διαμαντεΐκων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κάτω Ζευγαρακίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουδουμά Κρήτης, Αρχιμ. Μακάριο Σπυριδάκη.

 Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο ιεροκήρυξ Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Μενιδίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. Στην Ιερά Μητρόπολη μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αποστόλων.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

 

Διαβάστηκε 331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.