Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  10:22 μμ
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 23:13

Αγρίνιο: «Η φασαρία της σιωπής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Kατά των Ναρκωτικών (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησή τους, που είναι η Δευτέρα 26η Ιουνίου, το Εργαστήριο Τέχνης «Ιθάκες» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν μια μουσικοκινητική – εικαστική και φωτογραφική διαδραστική παράσταση με τίτλο «Η φασαρία της σιωπής» που παρουσίασαν παιδιά κάθε ηλικίας, από νηπιακή μέχρι και εφηβική ηλικία.

Η παράσταση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των πρώην καπναποθηκών Παπαστράτου, στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τον κοινωνικό θυμό και την οργή που υπάρχει.

Μέσα από την εκδήλωση αυτή ξεδιπλώθηκαν συμβάντα που βιώνουν καθημερινά παιδιά, οικογένειες και έφηβοι από προσλαμβάνουσες και ερείσματα που υπάρχουν δίπλα μας από τον κοινωνικό θυμό, την οργή, την εγκληματικότητα, την παραβατικότητα και βλέπουμε καθημερινά στην ζωή. Δεν ήταν μια σουρεαλιστική παράσταση που απεικόνιζε ένα φανταστικό κόσμο χωρίς προβλήματα.

Μέσα από την «φασαρία της σιωπής» υπήρξαν παράλληλα και «ισχυρά» μηνύματα θετικής ανέλιξης, ενώ μέσα από την εκδήλωση αυτή ο καθείς είχε την ευκαιρία να προβληματιστεί για τα θέματα που τον απασχολούν και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο γιατρός  Ανδρέας Ηλιάδης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 374 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.