Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:26 μμ
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 19:49

Το είπε κι έγινε ο Γ. Καρβέλης: Καρδιολόγος και οφθαλμίατρος στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καρδιολόγος και οφθαλμίατρος θα εξετάζουν στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου όπως είχε εξαγγείλει ο Γιάννης Καρβέλης. Καινούργιο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα μέχρι το τέλος Μαΐου, δρομολογείται και υπερηχοτομογράφος.

Δύο ειδικότητες γιατρών θα βρίσκονται πλέον κάθε εβδομάδα στην διάθεση των ασφαλισμένων της περιοχής, στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου προερχόμενοι από το Νοσοκομείου Αγρινίου. Η απόφαση πάρθηκε μετά από εντολή του διοικητή της 6 ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και υλοποιήθηκε με την συνεργασία του κ. Αλμπάνη Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου που έθεσε έναν καρδιολόγο κι έναν οφθαλμίατρο στην διάθεση του Κέντρου Υγείας μια φορά την εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου του κ. Καρβέλη συζητήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγρινίου κ. Βασίλειο Σκορδά η ανάγκη  που υπάρχει, λόγω της θέσης της υπηρεσίας στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης όπου, λόγω του μεγέθους της, δέχεται μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων καθημερινά.

Όπως εξήγησε στη «Συνείδηση» ο κ. Σκορδάς, η απόφαση πάρθηκε άμεσα και αυτό δείχνει ότι γίνεται κατανοητός ο ρόλος που διαδραματίζει το Κέντρο Υγείας για τους πολίτες της περιοχής. «Κάθε Δευτέρα θα δέχεται τους ασφαλισμένους καρδιολόγος και κάθε Τετάρτη οφθαλμίατρος στην υπηρεσία μας, ειδικότητες που θα μας διαθέσει το Νοσοκομείο Αγρινίου. Άμεσος στόχος, ο οποίος θεωρώ πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί, είναι οι δύο ειδικότητες αυτές να υπάρχουν δύο ημέρες την εβδομάδα η κάθε μία», εξηγεί ο κ. Σκορδάς, που κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση στην εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση των πολιτών, ειδικά εκείνων που δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι στη ίδια επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου είχε γίνει αναφορά στον νέο σύγχρονο εξοπλισμό που αποκτά το Ακτινολογικό Τμήμα του ΚΥ, προσθέτοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ενισχυθούν και τα άλλα τμήματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» τα νέα μηχανήματα θα είναι ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα που θα είναι στην διάθεση του Κέντρου στο τέλος Μαΐου, καθώς και ένας υπερηχοτομογράφος που έχει δρομολογηθεί αλλά χρειάζεται κάποιες διαδικασίες ακόμη.

“Εύρυθμη και αποτελεσματική είναι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγρινίου, το οποίο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ένα πολυδύναμο κέντρο. Στόχος μας η διεύρυνση κατά το δυνατόν, του ωραρίου λειτουργίας ώστε η Πρωτοβάθμια φροντίδα να ανακουφίζει τον φόρτο που δέχονται τα νοσοκομεία. Επίσης οι συμπολίτες μας θα εξυπηρετούνται μέσα στην πόλη τους, κοντά στο σπίτι τους χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία”, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.