Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  12:16 πμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 23:47

Οργισμένοι στον Βάλτο με το γεφυράκι που έπεσε στο Μαλατέικο: «ήξεραν το πρόβλημα και δεν καθάρισαν το ρέμα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oργισμένοι είναι οι κάτοικοι του Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας για τις καταστροφές απο την κακοκαιρία και ειδικά για το γεγονός πως έπεσε η γέφυρα στον δρόμο προς το Μαλατέικο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Χριστόφορου Κουσιορή που σημειώνει πως καιρό τώρα έχει εντοπιστεί το πρόβλημα αλλά κανένας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για να δώσει λύση…

«Ποτέ στο παρελθόν δεν τέθηκε σε κίνδυνο η γέφυρα!Φέτος δυστυχώς οι υπεύθυνοι αρκέστηκαν σε ένα μπαλάκι ευθυνών για το ποιος είναι αρμόδιος (Δήμος ή Περιφέρεια) και δεν πραγματοποίησαν καθαρισμό».

Σύμφωνα εξάλλου με τις πληροφορίες του agrinionews.gr από τις 2 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμοργιανών έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια για καθαρισμό του ρέματος «Φλέγκος», κάτι που δεν έγινε.

Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Δυστυχώς ο φόβος των κατοίκων επιβεβαιώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο καθώς στην πρώτη κακοκαιρία έπεσε η γέφυρα στον δρόμο προς το Μαλατέικο!!!

Αποτελεί βέβαια μία φυσιολογική εξέλιξη για τους γνωρίζοντες ,καθώς καιρό τώρα έχει εντοπιστεί το πρόβλημα αλλά κανένας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για να δώσει λύση…

Στο συγκεκριμένο σημείο διοχετεύεται μεγάλος όγκος νερού με φερτά υλικά και απαιτείται ξεμπάζωμα!!

Κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο με μηχάνημα του Δήμου ή της Περιφέρειας πραγματοποιούνταν καθαρισμός κατώπιν συννενόησης για να μην υπάρξει κίνδυνος μπαζώματος!!!

Ποτέ στο παρελθόν δεν τέθηκε σε κίνδυνο η γέφυρα!!
Φέτος δυστυχώς οι υπεύθυνοι αρκέστηκαν σε ένα μπαλάκι ευθυνών για το ποιος είναι αρμόδιος (Δήμος ή Περιφέρεια) και δεν πραγματοποίησαν καθαρισμό..
Η απάντηση είναι απλή για το ποιος έχει την ευθύνη…
Υπεύθυνοι είμαστε όλοι έναντι των συμπολιτών μας…
Έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ,ο Δήμος να έχει συνεργασία με την Περιφέρεια και να δίνουμε λύσεις πριν να είναι αργά!

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο Δήμος διέθετε 1-2 ημέρες ένα μηχάνημα να καθαρίσει την γέφυρα..

Δυστυχώς ιεραρχήσατε λάθος τις ανάγκες του χωριού ,αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων και βάλατε τους συμπολίτες μας σε μία μεγάλη ταλαιπωρία!!

Κουσιορής Χριστόφορος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.