Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 23:41

Οι Πανελλήνιοι Αεραθλητικοί Αγώνες Γενικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με ιδιαίτερη επιτυχία οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν και εφέτος, οι Πανελλήνιοι Αεραθλητικοί Αγώνες Γενικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου , το Σάββατο και Κυριακή 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Διοργανώτρια αρχή ήταν η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), η οποία επέλεξε και έχει αναδείξει το αεροδρόμιo Μεσολογγίου, σε βασικό προπονητικό και αεραθλητικό κέντρο με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει , όπως: η γεωγραφική θέση, οι άριστες εγκαταστάσεις και η μακρόχρονη εμπειρία της Αερολέσχης Μεσολογγίου , σε ότι αφορά τη διοργάνωση Πανελληνίων Αγώνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στον Πρόεδρο της Αερολέσχης Μεσολογγίου, Βασίλειο Πρεβεζάνο, για τη άψογη διοργάνωση που προωθεί και αναδεικνύει την αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το πολυμορφικό χαρακτήρα των Αερολεσχών της Δυτικής Ελλάδας (Πατρών, Πύργου, Μεσολογγίου, Αγρινίου) και την προσφορά τους στη τουριστική και επενδυτική αναβάθμιση της Περιφέρειας.

Συνεχίζουμε να εξετάζουμε την αξιοποίηση και την ποιοτική ενίσχυση των πολιτικών αεροδρόμιων της Δυτικής Ελλάδος, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, νομοθετικών παρεμβάσεων και προτάσεων στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεδιπλώσουν την αναπτυξιακή τους δυναμική και να καταστούν σε πόλους έλξης και συνεχούς εξέλιξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαΐμης.

Για τη διοργάνωση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου:

“Από τις Περιφερειακές Αρχές σημαντική και με ιδιαίτερη σημασία ήταν η δίωρη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Φωκίωνα Ζαΐμη, ο οποίος ξεναγήθηκε και έμεινε ενθουσιασμένος από τις ευκολίες, την εξέλιξη και λειτουργεία του α/δ ενώ συνομίλησε επί μακρόν με τα διαγωνιζόμενα πληρώματα και απένειμε και το πρώτο βραβείο του αγώνα .

Ο κος Φωκίων Ζαΐμης είναι βαθύς γνώστης και παλιός υποστηρικτής της προόδου της Γενικής Αεροπορίας (Γ.Α.) και από το 2007 προσπαθεί για την εξέλιξή της με διάφορες δραστηριότητες. Τελευταία βοήθησε τα τρία «Μικρά Αεροδρόμια» της Π.Δ.Ε. ( (Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Επιτάλιο) με την κατανομή υλικού «πρώτων βοηθειών- πυροπροστασίας – επικοινωνίας», υποστηρίζει την εξέλιξή τους σε σημεία εξόδου από και προς την Ευρώπη και τέλος υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια.

Από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κος Κωσταντίνος Πασιόπουλος.

Εκτός από την αεραθλητική δραστηριότητα , θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι συνοδοί των αεραθλητών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, για την ομορφιά της Πόλης μας, τα Πολιτιστικά της Μνημεία και την γευστική και ξεχωριστή γαστρονομία της.

Ακόμη με την ευκαιρία αυτού του δελτίου τύπου να σας ενημερώσουμε και σας περιμένουμε: προπαντός τους γονείς, τους φίλους της Αερολέσχης , του Αεραθλητισμού, αλλά και τους λάτρεις τις ραγδαία εξελισσόμενης αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά στο θέμα των «τηλεκατευθυνόμενων α/φών – drones» ότι, η Αεραθλητική Ένωση Πατρών διοργανώνει «Περιφερειακό Αεραθλητικό Αγώνα» στο α/δ Μεσολογγίου την Κυριακή και από ώρα 09.30 – 14.30. Για το θέμα θα υπάρξουν και νεότερες ανακοινώσεις.”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.