Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:27 πμ
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 14:46

Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»: Ημέρα ορόσημο, εγκαίνια για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημέρα ορόσημο χαρακτηρίζεται η 26η Μαρτίου για το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» καθότι τελέστηκαν τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Αγρίνιο.

Η ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης– οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2.155.000 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου εντάχθηκε στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Με τις νέες κτηριακές υποδομές που απέκτησε το Εργαστήρι, που προσφέρει μοναδικό έργο στην περιοχή από το 1990, θα είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσει στα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και ιδιαίτερα σε αυτά που στερούνται γονεϊκής φροντίδας αξιοπρεπή διαβίωση σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό.

Παρουσία αυτοδιοικητικών και φορέων της περιοχής, πολιτευτών καθώς και πλήθους κόσμου, μελών και φίλων, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός εξήρε το έργο του Εργαστηρίου που ενώνει Αγρίνιο και Μεσολόγγι, ευχόμενος καλή συνέχεια και δύναμη στο έργο του.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, χαρακτήρισε τα νέα κτίρια «οχυρά» για το Εργαστήρι, ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα διαβίωσης των ωφελούμενών του. Συνεχάρη τον Δήμο Αγρινίου για το πλαίσιο καλής συνεργασίας που υπήρξε με την Περιφέρεια για την πραγμάτωση του έργου ενώ απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους του Εργαστηρίου υπογράμμισε: «Μη σταματάτε να σχεδιάζετε και υλοποιείτε. Μη σταματάτε να ζητάτε περισσότερα. Θα είμαστε δίπλα σας».

Από μεριάς του ο Δήμαρχος Αγρινίου στάθηκε στο έργο και στην προσφορά του Εργαστηρίου. «Μπράβο στους ανθρώπους του “Παναγία Ελεούσα” γιατί διαμόρφωσαν την συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μας κάνετε περήφανους Αγρινιώτες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Συγκινητική ήταν η ομιλία της επίτιμης προέδρου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», Μαρίας Τσούτσου. Εμφανώς φορτισμένη, ανέφερε ότι τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το όνομα του αείμνηστου γιού της δόθηκε στο δρόμο του Εργαστηρίου, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν θερμά.

Η πρόεδρος Διονυσία Σαμαντά ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγμάτωση αυτού του οράματος καθώς και όσους στηρίζουν ενεργά το Εργαστήρι.

Βραβεύτηκαν από τους ανθρώπους του «Παναγία Ελεούσα» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αγρινίου καθώς και ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, με την περιφερειακή σύμβουλο Αγγελική Ρούση-Ντζιμάνη να τον εκπροσωπεί.

Ακολούθησε η σύντομη τελετή των εγκαινίων καθώς και ξενάγηση στους χώρους της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 284 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.