Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:26 πμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 11:10

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν.Αιτωλοακαρνανίας:

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου μας για να συζητήσει και να αποφασίσει τη δράση του το επόμενο διάστημα, δίνοντας συνέχεια στη δράση του σωματείου μας την περίοδο του καλοκαιριού.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανοικοδομική απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία μας για τις 6 Νοέμβρη 2024, διεκδικώντας:

  • Υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. με κατώτερο μεροκάματο 54 ευρώ για τον εργάτη, 57 ευρώ για το βοηθό και 60 ευρώ για τον τεχνίτη προσαυξημένο για κάθε τριετία μέχρι την 6η.
    • Αναγνώριση και διανομή των υπερ αγνώστων ενσήμων
    • Μέτρα για την υγεία και την ασφάλιση
    • Υπογραφή συμβάσης στα συναφή επαγγέλματα
    • 5ήμερο-7ωρο-35ωρο

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας το Δ.Σ. αποφάσισε Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τρίτη 22 Οκτώβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία στις 20 Νοέμβρη 2024.
Το Δ.Σ. επίσης συζήτησε και αποφάσισε:
1) Να στηρίξει το πλαίσιο του Δήμου Πατρέων, εργατικών κέντρων της περιοχής και σωματείων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό κόλπο και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.
2) Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΕΚΑ ενάντια στον εξελισσόμενο πόλεμο σε Παλαιστίνη-Λίβανο, Ουκρανία καταγγέλλοντας το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και τους υποστηρικτές τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας.
3) Να συμμετέχει στη σύσκεψη του ΕΚΑ τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο ΕΚΑ για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
4) Την συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 9-10 Νοέμβρη στην Αθήνα.
5) Τη συμμετοχή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας 24-25-26 Γενάρη 2025 στην Αθήνα.

Συνάδελφοι με την οργάνωση και τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που έχοντας την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου υλοποιούν κατευθύνσεις της Ε.Ε. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει. Τίποτε δεν μας χάρισαν. Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε λύσεις στα αιτήματά μας.
Το Δ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 52 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.