O δημοτικός σύμβουλος Θέρμου και διευθυντής του Λυκείου Θέρμου Κώστας Μαραγιάννης προέβη σε μια ανάρτηση περιγράφοντας σημερινό περιστατικό για να αναδείξει την κατάσταση στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Θέρμο.

Αναφέρει τα εξής:

ΕΛΛΑΔΑ 21ος Αιώνας, 2023.Επαρχία χωρίς δρόμους και υποδομές!

Τη στιγμή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η Επαρχία εξακολουθεί να είναι απομονωμένη, χωρίς οδικό δίκτυο αξιοπρεπές και ασφαλές. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Θέρμου που εξακολουθεί να είναι γεωγραφικά απομονωμένος , αφού οι κεντρικοί άξονες Ναυπακτος-Θερμο και Θέρμο-Αγρινιο παραμένουν στην ίδια κατάσταση της αρχικής χάραξης χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση βελτίωσης και δημιουργίας ασφάλειας.

Σήμερα το μεσημέρι, μεγάλο λεωφορείο με μαθητές που επισκέφθηκε το Θέρμο, κατά την επιστροφή στο Αγρίνιο, στην τελευταία στροφή πριν το εικόνισμα της Μυρτιας ακινητοποιήθηκε, κλείνοντας την κυκλοφορία για 1 ώρα περίπου, αφού δεν μπόρεσε ο οδηγός να πάρει τη στροφή και οι πίσω τροχοί πάτησαν στη χωμάτινη και πετρώδη προεξοχή.

Προβάλλει η αναγκαιότητα να υπάρξει παρέμβαση από τη Περιφέρεια για διάνοιξη του σημείου αυτού του δρόμου, ενόψει και του καλοκαιριού για να διέρχονται με ασφάλεια μεγάλα οχήματα και συγχρόνως τουριστικά λεωφορεία.

agrinionews.gr