Τα συγκεκριμένα δέντρα αναφέρουν ότι ήταν καταφύγιο για πουλιά και μικρά ζώα ενώ εκφράζουν παράπονα και για την κατάσταση του δρόμου στο σημείο, υποστηρίζοντας ότι αυτή επιβαρύνθηκε από τα μηχανήματα που εκτέλεσαν τις εργασίες στο σημείο.

Για το ζήτημα το agrinionews.gr επικοινώνησε με την δασάρχη Αγρινίου, Αλεξάνδρα Πολίτη, η οποία και υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα δέντρα βρίσκονται πολλά χρόνια στο σημείο. Η κατάστασή τους ήταν τέτοια που απαιτούσε άμεσα την κοπή τους ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος για όμορες κατοικίες και για περαστικούς.

Για τα συγκεκριμένα δέντρα, που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης σε οικόπεδο του δασαρχείου, υπήρξαν καταγγελίες, σύμφωνα με την δασάρχη, και κρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ότι δεν μπορούσαν να ελεγχθούν λόγω του μεγέθους τους.

Ως εκ τούτου προχώρησε η κοπή τους, με την κυρία Πολίτη να υπογραμμίζει ότι «έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο κόσμος για την εικόνα, είναι άσχημη, το αντιλαμβάνομαι. Ωστόσο, οι ευκάλυπτοι είναι δέντρα που αναβλαστάνουν γρήγορα και σε σύντομο διάστημα η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική».


agrinionews.gr