Δευτέρα, 5η Δεκεμβρίου 2022  12:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 20:20

Εργολάβοι Ηλεκτρικών Έργων Αιτωλοακαρνανίας: Ασάφειες στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αιτωλοακαρνανίας “Ο Θαλής” με αφορμή την απογραφική διαδικασία για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Κ. Σελεβίστας και ο γενικός γραμματέας Γ. Μπούρας γίνεται λόγος για ασάφειες, κενά και ελλιπή ενημέρωση και εκφράζονται φόβοι για δημιουργία δυσβάσταχτου γραφειοκρατικού βάρους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Από την Τρίτη 1/11 έχει ξεκινήσει η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης για το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Η απογραφή αυτή πραγματοποιείται για τη δημιουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ψηφιακού ωραρίου, ούτως ώστε να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις επιχειρήσεις.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εργασίας απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους επαγγελματίες. Βασικός λόγος ανησυχίας είναι η πληθώρα ασαφειών που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ελεύθερα επαγγέλματα. Επιπλέον, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αυτόματα δημιουργείται ένα δυσβάσταχτο γραφειοκρατικό βάρος, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις. Τα χρονικά περιθώρια που έχουν δοθεί από τον κρατικό μηχανισμό είναι ασφυκτικά, διότι δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση στις ειδικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας ,η ψηφιακή κάρτα για τους εργαζομένους δεν είναι ούτε ένα απλό εργαλείο καταμέτρησης ωρών εργασίας, ούτε πολύ περισσότερο μέσο ανάσχεσης της αδήλωτης εργασίας και των ακατάσχετων υπερωριών. Υπάρχουν σημαντικά κενά στην εφαρμογή της διαδικασίας, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις πανελλαδικά στους εργαζομένους, διότι η ψηφιακή κάρτα είναι ένα εύρημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της εργασίας στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, η συνεχής αύξηση του πληθωρισμού, η εκτόξευση της ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση στην ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας έχουν φτωχοποιήσει εργαζομένους και επιχειρήσεις, καθώς η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή”.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 70 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία