Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:08 μμ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:18

diaNEOsis Podcasts - Με Απλά Λόγια: Οικονομία, Κρίση & Κοινωνικό Κράτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 

 

Στο δεύτερο μέρος μιας νέας σειράς συζητήσεων, κουβεντιάζουμε με τον Καθηγητή στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη για το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα.

 

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει τη νέα σειρά επεισοδίων podcasts, στα οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο δεύτερο μέρος της σειράς συζητάμε με τον Καθηγητή στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη για το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα και μας απασχόλησαν ερωτήματα όπως πώς ανταποκρίθηκε το κοινωνικό κράτος στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων χρόνων; Προστατεύτηκαν αποτελεσματικά οι φτωχοί και οι άνεργοι; Τι κάνουν (καλύτερα ή χειρότερα) οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Τι επιπτώσεις θα έχει η σημερινή κρίση, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, και σε τι διαφέρει από τις κρίσεις του παρελθόντος;

Στη συζήτηση με τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο, ο Μάνος Ματσαγγάνης αναλύει τα αίτια της σημερινής κρίσης και περιγράφει το πώς πρέπει να μοιάζει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υπηρετεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη, μειώνει τις ανισότητες και πυροδοτεί την ανάπτυξη.
 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με τον Καθηγητή στο Πολυτεχνείου του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια - PODCAST
Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα και κείμενα του Μάνου Ματσαγγάνη, τα οποία αναφέρονται στο επεισόδιο:
Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ.
(ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
...και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.


Στο επόμενο επεισόδιο, τη Δευτέρα 17/10, συζητάμε με τον Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνο Καρτάλη για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεών της. 
Το πιο πρόσφατο τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις ΕΡΕΥΝΕΣ κυκλοφορεί και περιλαμβάνει σε συμπυκνωμένη και ευανάγνωστη μορφή όσα κάναμε το 2021.

Το 2021, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε συνολικά 16 έρευνες, 10 κείμενα πολιτικής, 29 άρθρα και 3 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον καιρό της πανδημίας, καθώς και με το πώς η Ελλάδα μπορεί να προσαρμοστεί
για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αξιοποίηση της διασποράς, και από την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα μέχρι το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενηλίκων, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να ξεχωρίσει σημαντικά θέματα, να τα αναλύσει και να συνεισφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος στο e-shop της διαΝΕΟσις και στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει €5.
Διαβάστηκε 228 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News