Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  12:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 09:31

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα (16ος – 20ος Αιώνας). 300 αντίτυπα. 300 ευχαριστίες.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προ ημερών διέθεσα το τριακοσιοστό αντίτυπο του βιβλίου μου με τίτλο: "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- ΠολιτισμόςΓεγονότα (16ος – 20ος Αιώνας)".

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά, όλους τους αναγνώστες, τους γνωστούς μου και φίλους, ιδιαιτέρως τους αγνώστους, προς εμένα, για το ενδιαφέρον τους και την θέρμη με την οποίαν αγκάλιασαν το έργο μου.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ανταπόκριση πολλών αναγνωστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι προμηθεύονταν περισσότερα, του ενός, αντίτυπα ώστε να τα διαθέσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Κυρίως, όμως, να τα δωρίσουν στα νεαρά μέλη των οικογενειών τους με σκοπό να τους "μιλήσουν" για την ανέμελη, ακόμη και φτωχική, ζωή που έζησαν οι ίδιοι, μια ζωή γεμάτη χαρά και δημιουργία.

Φίλοι Αναγνώστες,

τολμώ να πω πως το βιβλίο αυτό θα διαβάζεται για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μεταφερθεί νοερά στα δύσκολα χρόνια τόσο πριν όσο και μετά την απελευθέρωση του Μεσολογγίου. Να μάθει για τους αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, της φτωχής μεν οικονομικά αλλά πλούσιας σε πολιτισμό, γνώση

Θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής αν οι σελίδες του βιβλίου μου αποτελέσουν ένα μικρό ληθαράκι γνωσιακής παρακαταθήκης για την νέα γενειά, προκειμένου μέσα στο ορυμαγδό των μετακινήσεων των Λαών και της ανάμιξής μας με νέους θεσμούς, ήθη και έθιμα, ακόμη και θρησκείες, να κρατηθεί αλώβητη η ιστορική μας πορεία.

Το Μεσολόγγι αποτέλεσε και θα αποτελεί ορόσημο αγώνων θυσίας και φάρο πολιτισμού, έστω και αν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, τού κούρσεψαν, λεηλάτησαν και βίασαν βάναυσα, ό,τι πολυτιμότερο διέθετε, την χιλιοτραγουδισμένη λιμνοθάλασσά του.  

Σας ευχαριστώ θερμά
Γιάννης Δακαλάκης
Διαβάστηκε 539 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.