Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:42 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 20:19

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 53η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι ενήλικοι άνθρωποι, σε σύγκριση με τους άλλους πιθήκους, έχουν ένα προσωπο μωρού. Το μωρό του χιμπατζή μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο παρά με τον ενήλικα χιμπατζή.

- Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τους άλλους πιθήκους είναι: ο μεγάλος εγκέφαλος, τα μικρά σαγόνια και η όρθια στάση.

- Η συγγραφεύς Ελέιν Μόργκαν που στα 1972 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Η καταγωγή της γυναίκας" υποστήριξε πως το κεντρικό πρόσωπο στην εξέλιξη του ανθρώπου υπήρξε η γυναίκα και όχι ο άνδρας. Μεταξύ των άλλων υποστήριξε ακόμη πως η συνουσία πρόσωπο με πρόσωπο αποτελεί έναν πρόσφατο σχετικά συμβιβασμό που θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για όλες σχεδόν τις δυστυχίες που βασανίζουν τις γυναίκες. Αυτή η παράξενη σεξουαλική στάση, έχει κατά τη γνώμη της σαν αποτέλεσμα το πέος να ασκεί πίεση σε λανθασμένο σημείο του κόλπου, κι έτσι να στερεί τις περισσότερες γυναίκες απο τους φυσικούς οργασμούς. Μπορεί από ανατομικής πλευράς να έχει δίκιο η κα Μόργκαν, όπως η συνουσία πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη γνώμη μου προσδίδει τρυφερότητα στην πράξη αυτή καθ'αυτή και επικοινωνία στο ζευγάρι. Πιθανόν κατά την εξέλιξη να τροποποιηθεί η ο κόλπος της γυναίκας ή το πέος του άνδρα και να μην παραπονιέται η κάθε κυρία Μόργκαν.

- Δεν ξέρουμε απο την άποψη των ζώων αν συμφέρει να κρίνεται πλεονεκτικό για ένα ζώο να γίνει άνθρωπος.

- Απο τη στιγμή που θα απορρίψουμε το αδύνατο, τότε αυτό που μένει είναι η αλήθεια, όσο απίθανη κι αν φαίνεται. - Σέρλοκ Χόλμς

- Οι μεταγενέστερες εποχές των παγετώνων ξεκίνησαν πριν 3,6 εκατ. χρόνια και συμπίπτει με την αντίστοιχη χρονολογία-κλειδί, σε ότι αφορά την ανθρώπινη ανάπτυξη.

- Λίγο πριν απο τη χρονολογία-κλειδί η γενιά των ανθρωπίδων χωρίστηκε σε τρείς κλάδους που οδήγησαν στον άνθρωπο, τον χιμπατζή και τον γορίλα.

- Όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό (επειδή είναι λοξά και όχι κάθετα) οι ακτίνες του πέφτουν στη γη με πλάγιο τρόπο και το ενεργειακό τους περιεχόμενο σκορπίζεται, για αυτό τον λόγο κάνει κρύο τον χειμώνα.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 1682 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 22:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία