Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  1:58 μμ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 19:06

«Θορυβώδεις μειοψηφίες όσοι αντιδρούν για την πανεπιστημιακή αστυνομία», λέει η Κεραμέως

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την έναρξη του σχολικού έτους, τον κορωνοϊό και την πανεπιστημιακή αστυνομία, μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς των τελευταίων χρόνων. Από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί κανένας εκπαιδευτικός, ενώ έφευγαν σε σύνταξη 4000-5000 τον χρόνο. Η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Σε ότι αφορά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, η κ. Κεραμέως είπε:

«Το θέμα έχει πολύ μικρότερες διαστάσεις από όσο παλαιότερα, μετά την αλλαγή στο πλαίσιο για το άσυλο, που ψήφισε το 2019 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χάρη σε αυτόν, η Αστυνομία έσπασε πολλές καταλήψεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν πάνω από 30 χρόνια, όπως ήταν η κατάληψη για 34 χρόνια στην Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η πρώτη πρωτοβουλία και βασικότερη ήταν αυτή, να μπορεί να παρεμβαίνει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Έχουμε πλέον σποραδικά και κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News